Lintjesregen, met het zwaartepunt boven Udenhout

Dit jaar was Udenhout goed vertegenwoordigd tijdens de Lintjesregen op woensdagochtend 26 april. Van de 13 personen die deze ochtend onderscheiden werden kwamen er maar liefst vier uit Udenhout.
Hieronder de reden waarom onze koning het besluit genomen heeft deze vier Udenhouters te onderscheiden;

De heer Piet van Galen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Van Galen zet zich sinds 1988 actief in als vrijwilliger bij verschillende instellingen, zoals parochie Johannes XXIII St. Lambertus Toren Udenhout, openbare Jenaplanschool De Mussenacker te Udenhout, Hulpcentrale Udenhout-Berkel-Enschot en het Gemengd Koor Udenhout. Daarnaast is hij sinds 2005 actief als vrijwilliger/opticien bij projecten in Bali en Sri Lanka. Hij biedt zowel binnen als buiten Nederland hulp, zonder daar iets voor terug te hoeven. Zijn bijdrage is zeer divers, zoals het beschikbaar stellen van brillen voor de plaatselijke bevolking in het buitenland, repareren van kastjes en het vervangen van lampen bij verschillende instellingen, het opbouwen van carnavalswagens en het meehelpen met organiseren van markten. Kortom, hij zet zich al geruime tijd zeer actief in voor de samenleving. Hij wordt als een onmisbare vrijwilliger gezien en heeft een grote toegevoegde waarde.

De heer Cees de Graaf

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer De Graaf is op meerdere terreinen maatschappelijk actief. Zo bekommert hij zich al 20 tot 25 jaar om twee mensen met een geestelijke beperking, die in een instelling verblijven; van het regelen van de financiën, het doen van boodschappen tot aan de persoonlijke verzorging. Deze mensen kunnen altijd een beroep op hem doen. Daarnaast is hij al meer dan 10 jaar voorzitter van de plaatselijke tennisvereniging en van het koor ‘Andantino’. Jarenlang heeft de heer De Graaf zich maatschappelijk ingezet naast zijn baan als adjunct-directeur van het Merletcollege. Na zijn pensioen in 2006 heeft hij zijn vrijwilligerstaken nog uitgebreid. Zo is hij lid van de dorpsraad Udenhout en lid van de ledenraad van de Rabobank Hart van Brabant. Bovendien geeft hij al tien jaar leiding aan een groep vrijwilligers bij Natuurmonumenten, die werkzaamheden verricht in Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Ook is hij al enkele decennia zeer actief voor het Carnaval in Udenhout.

Mevrouw Betsie de Laat-van Kuik

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw De Laat zet zich al meer dan 45 jaar wekelijks in voor de oudere medemens in Udenhout. Sinds 2003 is zij wekelijks actief in woonzorgcentrum De Eikelaar. Zij helpt de verzorgers met het schenken van koffie en thee, haalt bewoners op van de kamers, houdt ze gezelschap en doet spelletjes met de bewoners. Sinds 1997 heeft zij de leiding over het Koersballen in Udenhout. Zij heeft het Koersballen opgericht en is nog steeds actief als bestuurslid. Tot vorig jaar is zij 44 jaar begeleider, chauffeur en voortrekker geweest van Welfare handwerkgroep Udenhout. Een club die wekelijks bijeen kwam om te handwerken. De gemaakte voorwerpen werden verkocht en de opbrengst werd besteed aan het goede doel.

Mevrouw Karien van Laak

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Van Laak zet zich al sinds 1979 dagelijks vrijwillig in voor de medemens (haar medebewoners). Bij Huize Vincentius heeft zij zich altijd zeer intensief op vrijwillige basis ingespannen in allerlei taken voor de verstandelijk gehandicapte medemensen. Sinds 2010 woont zij in een aanleunwoning in verzorgingshuis voor ouderen ‘De Eikelaar’ in Udenhout en ook daar verricht zij dagelijks vrijwillig werkzaamheden voor haar medebewoners.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *