Bedrijventerrein Udenhout behaalt Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Kreitenmolen in Udenhout ontving het Keurmerk Veilig Ondernemen Basis Samenwerken (KVO-B). Dit Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. De ondernemers maakten afspraken met gemeente, politie en de brandweer om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Dit levert een veilige omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. Daar profiteert iedereen van.

Bestuur ondernemers zet komende jaren in op veiligheid
De voorzitter van het bestuur van de Kreitenmolen Vitaal vereniging Corné Cools nam het certificaat in ontvangst. Cools is blij met dit resultaat: “De eerste mijlpaal is behaald. Binnenkort plaatsen we camera’s om het terrein beter te bewaken. En natuurlijk werken we de komende jaren ook hard om de her-certificering te doorstaan en het certificaat te behouden. Dit is in het belang van onszelf maar ook van alle werknemers en burgers in de omgeving. Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt door deze en andere maatregelen fors verminderd.”

Afspraken KVO-B
Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, startte MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie in 2005 met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. In het KVO-B maken ondernemers samen met de andere betrokken partijen afspraken, zoals:

  • het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over ‘schoon, heel en veilig’;
  • beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging;
  • het beter verlichten van panden, het plaatsen van camera’s, enz.;
  • investeringen in de openbare ruimte (groenvoorziening, straatverlichting, enz.).

KVO-B is basis voor samenwerking op vele vlakken
In heel Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-B-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze: met alle partijen aan tafel om een veilig bedrijventerrein te realiseren. De KVO-methode wordt gezien als een goede basis om in gezamenlijkheid te werken aan kwaliteit in veiligheidszorg. MKB-Nederland begeleidt de bedrijventerreinen en biedt kosteloos hulp door inzet van procesbegeleiders KVO-B. Terreinen die alle stappen hebben doorlopen krijgen aan het eind als waardering het Keurmerk toegewezen. Na twee jaar volgt een evaluatie en her-certificering. Inmiddels hebben al meer dan 800 bedrijventerreinen in Nederland een Keurmerk behaald.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *