Groep 8 leerlingen verlaten basisscholen

Acht jaar geleden liepen ze nog aan de hand van vader of moeder voor de eerste keer het schoolgebouw binnen waar ze opgevangen werden door de juf van groep 1. Gedurende die 8 jaar werd er ieder jaar weer meer uitgekeken naar de dag dat ze ‘schoolverlater’ zouden zijn. Dan ga je namelijk op kamp en dan mag je een musical opvoeren.
Het kamp van de Achthoevenschool is alweer enkele weken geleden geweest. Dat van de Wichelroede twee weken voor het einde van het schooljaar. Ongetwijfeld zijn dit dagen die ze nooit meer zullen vergeten. Vervolgens het slotakkoord.

De Achthoevenschool

De Achthoevenschool had dit jaar zoveel kinderen in de groepen 8 zitten dat een musical uitzoeken voor dit aantal onbegonnen werk was. Er werd daarom i.p.v. een musical een revue gehouden. Iedere leerling mocht zelf of in groepsverband iets in elkaar zetten wat op de Revue-avond allemaal gepresenteerd zou worden. Zang, dans, maar ook heerlijke hapjes en drankjes werden door de leerlingen ingestudeerd en gemaakt. Diezelfde avond was er in ’t Plein een gala-avond voor de leerlingen waarbij ze in de meest spectaculaire voertuigen werden afgezet bij de rode loper, en er die avond in het chique gefeest mocht worden. De foto hieronder laat maar al te goed zien dat ook leerlingen van groep 8 precies weten hoe je op zo’n avond gekleed gaat en dat je er vooral samen een erg leuk feest van moet maken.

De Wichelroede

Het aantal leerlingen op de Wichelroede was dit jaar wat kleiner waardoor daar wel de musical door kon gaan. Zodra het doek openging namen de musicaltalenten de zaal gelijk mee op reis op cruiseschip ‘De Wereldreis’ onder leiding van Kapitein Klots en zijn trouwe hulp Koos Matroos. Alle gasten, waaronder Mevrouw Flederus, de gezusters Summer en Frosty, Laura Zoutekouw en de zwangere Annabel met haar man Frank Vogelaar, dachten een prijs te hebben gewonnen, en hoopte op een verrassende en mooie reis naar een ver en warm oord. Dit pakte helaas helemaal anders uit. Er moest gepoetst, gestoft en gedweild worden. Nadat bleek dat eerst het stuurwiel en daarna ook nog de motor het begeven had, bracht Johnny Jetpack de oplossing. Johnny was een astronaut die samen met zijn hulpje A3 door een technische storing niet in de ruimte, maar op de boot terecht was gekomen. Hij monteerde zijn Jetpack achter de boot en zo was al weer snel land in zicht.
Van een aantal kinderen was het musicale talent, door juffrouw Vonne en meneer Jan-Willem in het verhaal van de musical verwerkt.
Een flink aantal woordgrappen zorgden ervoor dat het een erg humoristische avond werd waarbij het publiek regelmatig krom lag van het lachen.

Zowel de kinderen van de Achthoevenschool als van de Wichelroede hebben genoten van de revue en de musical. Het was een mooi afscheid waar iedereen met een goed gevoel aan terug kan denken.
Net als aan alle jaren op de lagere school!

(Helaas hebben wij van De Mussenacker geen bericht ontvangen m.b.t. de eindejaars activiteiten waardoor we deze niet hebben mee kunnen nemen in dit verslag)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *