Zes Gouden bruidsparen in de ook al gouden Iepenlaan

50 jaar geleden was de Iepenlaan in Udenhout wat nu bijvoorbeeld De Blokakker is; een straat in een nieuwbouwwijk van Udenhout. Alleen waar nu de huizen in de meeste gevallen worden betrokken door ‘samenwoners’, was het 50 jaar geleden helemaal niet vreemd dat er ‘van huis uit’ getrouwd werd. In de Iepenlaan was dat in 1967 niet anders. Op het moment dat de huizen in die straat klaar waren stonden er een aantal pas getrouwde stellen klaar om in hun nieuwe huizen te gaan wonen. 
Nu 50 jaar later wonen er op in de Iepenlaan nog steeds 6 echtparen van het eerste uur. En dat mag op de nationale Burendag best gevierd worden. De leeftijden van de bruidsparen liggen tussen de 70 en de 80 jaar waarvan de meesten twee of drie kinderen kregen. Deze kinderen zijn inmiddels allemaal uitgevlogen en wonen nu zelf misschien wel in de Blokakker om daar na een poosje samenwonen toch nog te gaan trouwen. Samen met ‘de jeugd’ in de Iepenlaan is deze bijzondere ‘Gouden bruiloft’ op zondag 24 september uitgebreid gevierd.
Naast de 6 bruidsparen is de straat zelf ook 50 jaar geworden. zo hier en daar een klein beetje veranderd. Ook daar had de buurt met het aankleden van de straat rekening mee gehouden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *