Dementie en nu…?

Zorgen voor iemand met dementie?
Zorgen voor jezelf!
Zorgen voor een goede en veilige samenleving in Udenhout!

Hier hebben we elkaar voor nodig!

In deze tijd moeten mensen die zorg nodig hebben dus ook mensen met dementie veel langer thuis blijven wonen dan in het verleden. Voor de gemeenschap betekent dit dat we mensen met dementie als buren kunnen hebben, in winkels zien en bij verenigingen. Hoe kunnen we deze mensen zich welkom blijven laten voelen, een deel van de gemeenschap laten blijven? Wat vraagt dat van ons, welke houding neem je aan m.b.t het soms wat vreemde gedrag, waarin kunnen we de soms zwaar overbelaste mantelzorger steunen?

Op donderdag 9 november organiseert de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente, Udenhout een toneelavond. Waar we graag alle inwoners en organisaties uit Udenhout voor uitnodigen.

Het toneelstuk “Zoeken” is geschreven om een aanzet te geven voor een discussie waarbij we, samen met een deskundig panel, op al deze vragen zoeken naar een antwoord. Een eenduidig antwoord kan niet gegeven worden maar het onderwerp dementie is geen taboe meer en de dialoog hierover is geopend.

Een kaartje voor deze avond kost €3,- en is verkrijgbaar bij de bibliotheek, Hoppenbrouwers, FotoGalerie Angelique en DA drogist.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *