Veel Udenhout en Party en daar de ideale mix van!

DorpsQuiz 2017

De afgelopen twee weken stond Udenhout weer in het teken van de DorpsQuiz. Het was pas de derde editie maar het evenement is nu al bijna niet meer weg te denken van de evenementenkalender in Udenhout.
Met twee teams minder maar meer deelnemers ging de Quiz op vrijdag 6 oktober om 19.00 uur van start. In de hal waar aan het einde van het jaar het Winterparadijs plaats zal gaan vinden, werden de boeken opgehaald en werd er een sprintje getrokken om maar zo snel mogelijk thuis met de quiz te kunnen beginnen.

DorpsQuizOok dit jaar stond het boek weer bol van de doe-opdrachten, google-opdrachten, puzzel-opdrachten en opdrachten die je misschien wel zo uit je mouw zou kunnen schudden. Ook aan buitenopdrachten ontbrak het dit jaar niet. Zo moest een teamlid bij SVSSS proberen vanaf de penaltystip de lat of paal te raken en mocht een ander sportief teamlid een ritje maken in de huifkar waarbij onderweg naar een verhaal over de Bokkenrijders verteld werd. Achteraf kregen ze nog wat vragen die meer gingen over de weg die afgelegd was, dan over de inhoud van het verhaal. Terwijl verschillende sportievelingen met deze opdrachten bezig waren, waren anderen een koffer aan het inpakken om ‘op vakantie te gaan’.
Deze koffer, die uiteraard aan bepaalde afmetingen moest voldoen, moest zo zwaar mogelijk worden ingepakt. In de telefooncel aan de Kreitenmolenstraat kreeg ieder team een telefoontje van de organisatie, waarin in 60 seconden 9 vragen gesteld werden. Probeer de antwoorden op die negen vragen maar eens te onthouden in de juiste volgorde om ze vervolgens weer op het thuishonk in het quizboek te noteren.

DorpsQuizOp het ‘thuishonk’ nam de stress met de minuut toe omdat er toch nog wel erg veel onbeantwoorde vragen tegen de keukenkastjes geplakt waren of aan een waslijn door de kamer hingen. Zeker toen de klok bijna 23:00 uur aangaf was de paniek bij veel teams toegeslaan. Eén team was echter maar net te laat om het boek in te leveren wat ze een paar strafpunten opleverde.
Bij het inleveren van de boeken kreeg ieder team een uitnodiging voor een ontbijt voor één persoon per team de volgende ochtend in ‘t Centrum. Tijdens dit ontbijt werd de kracht van de DorpsQuiz pas echt duidelijk. Mensen zaten aan tafel bij mensen die ze helemaal niet zo goed kenden. Toen bleek dat ieder team hier zijn boek nog een keertje terug kreeg om in 10 minuten nog wat te corrigeren, waren alle mensen aan tafel ineens de beste vrienden en smaakte het ontbijt nog beter dan het er al uitzag!
Maar zoals inmiddels bij iedereen bekend was, was het de bedoeling dat er in de tussenweek ook nog wat arbeid verricht zou gaan worden. “Pak een rauw ei in zodat het niet kapot valt als we het laten vallen van vijf meter hoog.” De filmpjes en de creaties die de organisatie in deze week te zien kreeg deed alle verwachtingen weer overtreffen.

DorpsQuizZaterdag 14 oktober was de grote finaleavond in de hal bij Boomkwekerij Udenhout. Om 20.00 uur begon de avond waarop nog een flink aantal punten gescoord kon worden. De punten voor de ei-opdracht moesten nog verdeeld worden en er stond nog een hoger-lager spel op het programma. Tussendoor werden enkele vragen uit het Quizboek besproken en hadden een aantal teams waarschijnlijk hun verwachtingen m.b.t. de eindklassering al wat naar beneden bijgesteld…
Om kwart over tien werd de einduitslag bekend gemaakt. Beginnend met de nummer 78 naar de top 3. Een magisch moment is altijd wanneer teams doorkrijgen dat ze bij de bovenste helft zitten. Ook vragen teams zich af of ze hun teamnummer gemist hebben naarmate de top tien naderde. Maar uiteindelijk stond iedereen op de plaats waar ze dit jaar thuishoorde.
Met een paar punten voorsprong op H.U.B.O. was het dit jaar ‘De Unentse Partymix’ die winnaar is geworden van de DorpsQuiz Udenhout 2017.

DorpsQuizDe feestavond werd compleet gemaakt door coverband Blast! Deze band, met Udenhoutse toetsenist en zangeres hadden zich tijdens de finaleavond van de vorige DorpsQuiz al ‘gemeld’. Ze hebben de, zelf gecreëerde, hoge verwachtingen meer dan waargemaakt.
De organisatie heeft al laten weten dat er ook volgend jaar wederom een dorpsquiz zal plaats gaan vinden. De voorbereiding daarop begint daarvan aanstaande maandag, voor zowel de organisatie als voor alle deelnemers…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *