Foto expositie: “Focus op Udenhout”

De winnende foto van Harry Brokken

In het weekend van 28 en 29 oktober heeft in het Atrium van De Eikelaar de derde editie van de Foto expositie plaats gevonden. De eerste editie twee jaar geleden was er nog een van aftasten, kijken of het idee achter de expositie wel draagvlak zou hebben in Udenhout. Deze expositie werd meteen al erg goed ontvangen wat tijdens de tweede editie vorig jaar ook nog eens in cijfers uitgedrukt werd.
Een toenemend aantal deelnemers en een toenemend aantal bezoekers waren het resultaat.
Dit jaar is gebleken dat deze fotoexpositie een vaste plaats zal gaan krijgen op de evenementenkalender van Udenhout. Ook nu was het aantal deelnemende fotograven gestegen en ook het bezoekersaantal overtrof de stoutste verwachtingen.

Foto nummer 2 van Mora Snoeren

Het hele evenement heeft in drie jaar tijd dus al vele bezoekers uit Udenhout, maar zeker ook van ver daarbuiten naar de Eikelaar weten te trekken.

Toch zullen er bij het lezen van dit artikel een aantal mensen zijn die denken, “oh…. ik wist van heel die expositie nog helemaal niets af!”
En laten daar nou net die mensen tussen zitten die er bij de vierde editie voor gaan zorgen dat zowel het aantal bezoekers als het aantal deelnemers weer zal gaan stijgen.
Want iedereen die ooit de ontspanknop van een fotocamera heeft ingedrukt is potentieel deelnemer aan de expositie. Er hangen namelijk alleen maar foto’s van ‘Jan en alleman’. En daar blijken toch meer dan behoorlijke fotokunstenaars tussen te zitten.

De 3de plaats was voor Piet Smits

Kijken we alleen al naar de ‘winnaar’ van dit jaar Harry Brokken (zijn foto kreeg de meeste stemmen van de bezoekers). Harry heeft helemaal geen spiegelreflexcamera, hij maakt zoals hij dat zelf zegt foto’s met “Zo’n klik-klak camera”. Een wandeling door Udenhout of in de bossen met een camera in de binnenzak levert dus al die foto’s op die volgend jaar op de expositie kunnen hangen. (Uiteraard moeten ze wel aan bepaalde voorwaarde voldoen om uitvergroot te kunnen worden.)

Het thema voor de expositie van 2018 zal zijn: “Focus op Nederland”.

Bekijk de volledige foto-expositie via: www.fotoclubfocus.nl/Expo/index.html

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *