Een nieuw boek over het ontstaan van Udenhout
Wie kan het zich niet meer herinneren, de eerste grondactiviteiten die rond het jaar 1350 plaatsvonden op een een stuk grond, dat zich tegenwoordig Udenhout mag noemen? De eerste Hoeve die gebouwd werden rond het jaar 1350 en het feit dat het centrum van Udenhout in eerste instantie eigenlijk ‘gewoon’ in Biezenmortel lag?
Waarschijnlijk zal niemand het zich nog herinneren, maar dat wil niet zeggen dat we sinds afgelopen weekend er niet van alles over te weten kunnen komen. ’t Schoor heeft namelijk ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het schrijversteam een nieuw boek uitgegeven. En dit boek mag met recht een hele speciale uitgave genoemd worden. Udenhout is het eerste dorp in Brabant dat een zo gedetailleerd beeld heeft gekregen van het ontstaan van het dorp.
Twee erg belangrijke spelers bij het achterhalen van deze informatie zijn Luud de Brouwer en Frank Scheffers (beiden zijn al vele jaren lid van het schrijversteam). Zij zijn allebei met veel enthousiasme in verschillende archieven gedoken en hebben vele bronnen aangeboord om een zo breed en compleet mogelijk beeld te krijgen van de ontstaansgeschiedenis van Udenhout. Samen met de overige leden van het schrijversteam is er een boek geschreven waar heel veel inwoners van het huidige Udenhout en Biezenmortel de komende weken behoorlijk wat leesvoer aan zullen hebben.
Het boek is na afloop van de presentatie al in grote getale verkocht.
’t Schoor
Met het uitkomen van dit boek is ook maar weer gebleken dat we in ons dorp heel erg trots mogen zijn op deze groep vrijwilligers die om de zoveel maanden een boek afleveren om ons nog meer kennis te verschaffen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
Van niet veel dorpen in de omgeving, en ik durf te zeggen in heel Nederland, zal er inmiddels zoveel in verschillende boeken geschreven zijn als in ons dorp.
Of de Luud, Frank, Kees, Lia, Mark, Jozef, Riet, Annie, André, Arjan, Wim, Frans, Lauran, Maris, Bert, Kees en Jan in het jaar 2684 hier ook zo blij mee zullen zijn, zullen we nooit weten. Al het gras (werk) is tenslotte al voor hun voeten weggemaaid.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!