Songbelt presenteert CD: Unforetold

De Udenhoutse band Songbelt heeft een CD opgenomen welke op 27 oktober jl. gepresenteerd is. Op 28 januari 2015 begon de band aan de eerste opname dag, waarna het heel lang stil bleef. Er werd veel opgetreden. De grote basis voor de CD werd gelegd in het weekend van 13 en 14 augustus 2016, toen Songbelt richting Steinbach in de Ardennen trok. De echte opnames zijn echter wel gedaan in de new Chalkmillroad studio in Udenhout (binnenkort op een nieuwe plek in Udenhout, daarover later meer).

Er werden wat vrienden gevraagd of ze ook wat wilden bijdragen aan de opnames.
Eerst was daar de drummer Maarten Roijackers (Wilburg, Vandiekomsa) die zijn drumstel thuis had gelaten. Hij speelt percussie op vijf liedjes. De tweede die langskwam was Vic van Daelen (ook wel bekend van Second Harvest) en hij zingt op de achtergrond op 5 liedjes. David Cornelissen (Vandiekomsa) maakte het eerste trio vol door bij 2 liedjes banjo en mandoline te spelen.

Songbelt zou het wel kunnen, maar livewillen ze eigenlijk niet zonder achtergrondzang!
Dus hebben ze Nikki Klerks, Marlies Vermunt en Brigit Goderie uitgenodigd om te komen zingen en alsof dat nog niet genoeg was heeft een paar dagen later Molly Opstals nog een liedje of drie ingezongen.
Tijdens de opname van de CD heeft Songbelt gebruik gemaakt van akoestische gitaar, elektrische basgitaar, dwarsfluit, mondharmonica, tinwhistle (niet terug te horen op cd) banjo, mandoline, percussie en stemmen van verschillende pluimage.

De hoes is gefotografeerd door Wil in de Loonse en Drunense duinen. De layout en ontwerp zijn van Niek Opstals.

De cd-presentatie was op 27 oktober in Kaffee Lambiek, Tilburg.

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden naar deze CD dan is op de website van Songbelt meer informatie te vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *