Het Winterparadijs is van start

Het Winterparadijs is vrijdag 15 december om precies 19.00 uur van start gegaan. Na maanden van voorbereiding is het bestuur, samen met heel veel vrijwilligers in verschillende commissies erin geslaagd dit jaar wel een Winterparadijs te gaan organiseren.
En waar bij de vorige 5 edities de Wichelroede en SVSSS nog voor de locatie zorgden, heeft het Winterparadijs nu een geheel eigen hal tot haar beschikking.
Een hal achter Welkoop is de afgelopen maanden omgetoverd tot een werkelijk fantastisch ijspaleis.

De opening van het evenement, dat ruim drie weken gaat duren, begon buiten voor de roldeur van de hal. In aanwezigheid van wethouder Hans Kokke en vele geïnteresseerden werd daar een vuurpijl afgestoken om Lazlo Kokke, dé initiatiefnemer van het eerste Winterparadijs in 2009, toch bij deze editie te betrekken.
Het was voor de organisatie dan ook een ‘geluk bij een ongeluk’ dat juist Hans Kokke de opening van het WP mee mocht verrichten. (sorry Erik de Ridder, wanneer je sleutelbeen weer hersteld is, zien we je graag in Udenhout nog een rondje schaatsen…).
Toen de roldeur omhoog ging en iedereen de hal mocht betreden, was vooral het “whoooow” een veel gehoorde reactie.
Je moet het echt zelf komen bekijken om te geloven hoe geweldig mooi dit Winterpardijs is aangekleed.

Binnen werd door voorzitter Rob Swaans de officiële opening verricht samen met Hans Kokke.
Kunstrijvereniging SKY uit Tilburg liet vervolgens een spetterende show zien.
Het duurde daarna nog 10 seconden voordat het lintje bij de ingang van de baan werd doorgeknipt.
De jeugd die inmiddels de schaatsen hadden ondergebonden wist niet hoe snel ze daarna bezit van het ijs moesten nemen… en dat zal hoogst waarschijnlijk ook het beeld tot 7 januari nog wel zijn, terwijl in de stube door ouders op feestelijke wijze de laatste weken van het jaar op een gezellige manier worden ingevuld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *