De Kersttocht 2017 liep door Berkel

Ieder jaar wordt de Kersttocht gelopen op één van de vier locaties die samen de organisatie van de Kersttocht voor haar rekening nemen. Na Biezenmortel vorig jaar, was het dit jaar de beurt aan Berkel om de vele honderden belangstellenden door de straten te begeleiden en daarbij ook te voorzien van de nodige gezellige tentjes vol met muziek, zang, warme chocolademelk, marsh mellows en heerlijke kerstkransjes.
De start van de Kersttocht is altijd in de kerk. Hier stond om half vijf al een lange rij mensen te wachten om de eerste bezienswaardigheden te gaan bekijken. Via de Kerststal in de kerk en de harmonie die voor de muzicale klanken zorgde, gingen de ‘kersttochtlopers’ weer naar buiten.
Helaas vielen er tijdens het eerste uur zo nu en dan nog wat druppels regen naar beneden, waardoor de paraplu geen overbodige luxe was. Gelukkig was deze regen maar tijdelijk en was er bij Ons Koningsoord binnen gelegenheid om weer een beetje op te warmen. En mocht je nu net buiten gestaan hebben tijdens de regen, dan stond er altijd wel een tentje in de buurt waar ze lekkere warme chocolademelk aan het uitdelen waren en de kinderen hun eigen marshmellow boven het vuur mochten houden…. en uiteraard op mochten eten.

Drukke tijden
Museum directeur en directrice Ruud en Carla hadden, ondanks de drukte rondom ‘De Collse Watermolen’, toch nog tijd gezien om een ‘Driekoningen museum’ in te richten langs de route.

Traditie
Een van de traditionele, gezellige activiteiten in de decembermaand die volgend jaar in Udenhout zal worden voortgezet. Laten we hopen dat er dan in ieder geval wat meer Udenhoutse inbreng aanwezig zal zijn in de tocht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *