Leuke evenementen om aan deel te nemen!

Binnenkort komt er hier op Udenhout-Centraal.nl en in De Wegwijzer een nieuwsbericht te staan dat in zijn geheel zal gaan over verschillende evenementen die georganiseerd worden door leden van het ‘BIG Challenge-team’. Dit team gaat deelnemen aan Alpe d’HuZes en hopen daar met een aantal leuke acties zoveel mogelijk geld op te halen. Tussen deze acties zitten ongetwijfeld een actie waarmee ook u een mooie bijdrage kan leveren aan een meer dan succesvolle deelname van dit team (deels met Udenhoutse deelnemers) aan Alpe d’HuZes.

Hieronder vind u een opsomming van een aantal activiteiten die voor de komende weken op de agenda staan;

 • Biggenrace in de tent bij Udenhout Onder Zeil (hier zijn mooie prijzen te winnen)
 • Spinningmarathon op de Wichelroede (geen sponsoring per kilometer. Een aantal organisaties sponsoren dit evenement)
 • Dienstenveiling (de hoogste bieder gaat er met de dienst vandoor. Ook hier liegen de diensten er niet om en loont het zeker de moeite om te komen bieden, of om nu al een bod uit te brengen op een van de diensten: https://udenhout-centraal.nl/dienstenveiling/ )
 • Grote loterij (met serieus mooie prijzen die beschikbaar gesteld zijn door verschillende bedrijven)

Blijf de berichtgeving in de Wegwijzer en op Udenhout-Centraal.nl volgen om op de hoogte te blijven van deze evenementen!!!

2 antwoorden
 1. m.arends zegt:

  ik begrijp niet dat een BIGGENRACE als een leuk evenement wordt voorgesteld bij Udenhout Onder zeil! Voor wie is dit leuk, zeker niet voor de biggen?
  Verbieden dit soort zogenaamde kwel- festijnen voor dieren!!

  Beantwoorden
 2. Coppens Diervoeding zegt:

  Wij zijn ook wij dierenliefhebbers en altijd met ons vak bezig om het mooie van onze varkenshouderij te kunnen laten zien en zijn ervan overtuigd naast het goede doel ook de varkenssector in een goed daglicht te mogen en kunnen zetten.
  Wij zijn al jaren sympathisant en berokken bij de organisatie van BIG Challenge en Alpe d’HuZes en heb al vele biggenraces meegemaakt. Dit jaar doet ons bedrijf, Coppens Diervoeding, mee en zijn wij dan ook de organisator van dit event. Mensen vanuit KWF, maar ook vanuit de dierenbescherming hebben we al diverse malen op een biggenrace-event gehad om ze te laten ervaren hoe het met die biggen gaat. Varkens zijn heel nieuwsgierige beesten. Zodra ze mensen zien gaan ze er naar toe om contact te maken. Zeker wanneer ze vaker mensen hebben gezien en door mensen zijn geaaid. De biggen die mee gaan naar de biggenrace zijn mensen gewend en vinden het prettig om te worden geaaid. Verder worden ze absoluut niet opgejaagd, maar lopen in eigen tempo het parcours. Omdat ze weten dat er aan het einde een voerbakje met wat lekkers staat, rennen ze daar graag naar toe. Onze ervaring is dat de biggen genieten van een dagje biggenrace en daar zeker geen stress van ondervinden. Verder wil ik u ook graag laten weten dat deze biggen een bevoorrechte positie hebben. Na de biggenrace mogen ze verder opgroeien op een boerderij, gehuisvest in een strostal en met uitloop naar buiten. Kom gerust een kijkje nemen. U bent van harte welkom zodat u zelf kunt ervaren hoe mooi deze biggen het hebben.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *