Cantique viert haar 30-jarig jubileum in Ierse stijl

Een jubileumconcert moet er iets anders uitzien dan een ander concert. Een volle zaal van ’t Plein heeft dat ook mogen ervaren op zondag 22 april.
Het hele concert bestond uit nummers die allemaal Ierse invloeden hadden.
En naast de liederen die het koor ten gehore bracht waren er tijdens dit concert ook nog gastoptredens. Zo was de jeugddansgroep Show’em in het programma opgenomen. Dit is een dans-/balletgroep uit Udenhout die speciaal op Ierse muziek hun dansjes hadden ingestudeerd.
Een tweede dansblok werd ingevuld door Emma Strikkers. Zij is een Udenhoutse danseres die momenteel de opleiding volgt tot dansdocent en liet deze middag ook zien wat voor talent er in Udenhout allemaal rondloopt.

Maar het grootste gedeelte van het programma werd gevuld door het koor Cantique zelf.
Speciaal voor dit jubileumconcert werd het koor versterkt door een violiste, een percussionist.
Jacinta Willems las zeven Ierse brieven voor die stuk voor stuk gevolgd werden door een typisch Iers lied. De kenners van Ierland en de Ierse volksmuziek zullen nummers als ‘The Rockey Road to Dublin’, ‘The Cliffs of Doneen’ en ‘Paddy Works on the Railway’ bekend in de oren klinken.

Cantique bewees met dit zeer gevarieerde jubileumconcert dat het in 30 jaar is uitgegroeid tot een koor die een ’thema-concert’ als dit niet uit de weg gaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *