Lintjesregen blijkt een ‘hoosbui’ boven Udenhout

Van de 16 personen die op 26 april in de concertzaal werden gedecoreerd door burgemeester Weterings van de gemeente Tilburg, kwamen er vier personen uit Udenhout. Hiermee blijkt dat er in Udenhout zeker nog oog is voor mensen die zich vaak onopvallend als vrijwilliger inzetten voor verschillende diensten binnen o.a. het verenigingsleven.
En dat dit niet alleen ‘ons Udenhouters’ is opgevallen bleek uit het feit dat de burgemeester er aan het einde van de lintjesregen nog speciaal op terug kwam.
Zoals vermeld waren er dus vier personen die dit jaar daags voor Koningsdag de eer te beurt vielen, een onderscheiding opgespeld te krijgen.
We zullen ze in alfabetische volgorde even de aandacht geven die ze zeker verdienen.

Gerard van Alem

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Gerard van Alem zet zich al sinds 1990 vrijwillig in voor de stichting Heemcentrum ’t Schoor. Zo levert hij een grote bijdrage aan het vastleggen van het erfgoed van Udenhout via een grote collectie gebruiksvoorwerpen in een permanente tentoonstelling, archieven en publicaties. Sinds de oprichting is hij technisch expert en heeft hij veel restauratiewerk verricht aan gebouwen en materialen die voor Udenhout van cultuurhistorische waarde zijn. Zijn expertise wendt hij ook al 27 jaar aan voor de Scouting Udenhout en de St. Lambertuskerk Udenhout. Daarnaast is hij sinds 2007 mede-initiatiefnemer en actief bestuurslid voor de stichting Berkenhout uit Berkel-Enschot en Udenhout voor de realisatie van een bijzondere woonvoorziening voor ouderen. De stichting maakt zich sterk voor gezondheids- en welzijnszorg voor ouderen in deze dorpen. Ook was Gerard van Alem in het verleden tien jaar vrijwilliger bij Carnavalsvereniging Achthoeven.

Albert Bauer

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Sinds 2000 is Albert Bauer gastouder voor één van de cliënten van Huize Vincentius. Ook voor de overige cliënten zet hij zich intensief in als vrijwilliger. Daarnaast besteedt hij sinds 2008 vele uren per week aan vrijwilligerswerk voor de KBO Udenhout. Hij is verantwoordelijk voor de organisatie van diverse cursussen voor ouderen, onder anderen om ouderen wegwijs te maken op het gebied van automatisering, waardoor hun zelfredzaamheid wordt vergroot. Maar ook op het gebied van veiligheid organiseert hij leerzame cursussen.
Daarnaast is de heer Bauer in het verleden 38 jaar lang actief geweest als vrijwilliger in de korfbalwereld. Hij was actief voor korfbalvereniging Oranje-Wit en OJC ’98 en negen jaar lang bestuurslid van district Zuid voor de KNKV.

Rini Goutziers

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Al op zeer jonge leeftijd werd Rini Goutziers lid van de Koninklijke Harmonie MVC Udenhout. Naast zijn lidmaatschap doet hij veel vrijwilligerswerk voor de vereniging. Zo is hij al jarenlang verantwoordelijk voor het beheer van het instrumentarium, gaat hij over de aanschaf ervan en zorgt hij voor de reparaties van de instrumenten. Binnen de vereniging geeft hij ook les aan beginnende en gevorderde muzikanten. Zo heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het op niveau houden en brengen van de harmonie.
Daarnaast is Rini Goutziers sinds 2003 verantwoordelijk voor het bezorgen van het parochieblad van de Johannes XXIII parochie en sinds 2005 van het maandblad van de KBO Udenhout. Ook Kindervakantieweek Udenhout mag al sinds 1993 jaarlijks op hem rekenen.

Joke de Jong-de Jong

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Joke de Jong is al 28 jaar actief als vrijwilliger voor EVA Vrouwenvereniging in Udenhout. Deze vereniging telt 148 leden. Het is een plaatselijke vrouwenvereniging die als doel heeft een ontmoetings- en contactpunt te zijn van en voor vrouwen van deze tijd. Deze vereniging organiseert allerlei activiteiten waar de vrouwen aan kunnen deelnemen. Deze variëren van workshops tot lezingen, bedrijfsbezoeken, wandelingen, stedentrips, enz. Mevrouw De Jong is sinds 1989 programmabegeleidster en voert secretariële werkzaamheden uit.
Daarnaast heeft zij sinds 2014 de taak van penningmeester op zich genomen. Ook Volksdansgroep ’t Akkedeert mag op de inzet van mevrouw De Jong rekenen. Sinds 2007 is zij hier actief als penningmeester en notuleert zij de vergaderingen. Tussen 2014 en 2016 heeft mevrouw De Jong het initiatief genomen richting de dorpsraad Udenhout om de huizen in het buitengebied van Udenhout te voorzien van goed zichtbare huisnummers, zodat hulpdiensten deze adressen makkelijker kunnen vinden.

Deze vier decorandi ontvingen ook nog een uitnodiging om op zaterdag 28 april aanwezig te zijn bij de bijeenkomst met alle gedecoreerden uit Udenhout die deze eer al eerder te beurt viel. Een verslag hiervan is ook op Udenhout-Centraal terug te vinden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *