Ook weer een minuut stilte in Udenhout

Het is goed te zien dat er op 4 mei om 19.00 uur steeds meer mensen tijd maken om even langs het kerkhof in Udenhout gaan, om daar de dodenherdenking bij te wonen.
Al enkele jaren organiseert Udenhouts Belang in samenwerking met ’t Schoor deze herdenking. De eerste jaren gebeurde dat bij het kapelletje aan de Schoorstraat en sinds enkele jaren op het kerkhof achter de kerk. De basisscholen in Udenhout hebben verschillende monumenten in Udenhout ‘geadopteerd’ en verzorgen ieder jaar ook een herdenking bij die monumenten. De achthoevenschool heeft de 4 mei herdenking dit jaar voor haar rekening genomen.
Er worden daar bloemen gelegd bij de graven van drie gesneuvelde soldaten. Dit wordt ieder jaar gedaan door drie leerlingen van een Udenhoutse basisschool. Nadat deze drie leerlingen een gedicht hadden voorgelezen, gingen ze samen met Frans Goossens (’t Schoor) en Peter Hutten (dorpsraad) een drietal kransen leggen op de graven van de soldaten.
Henrie Cuijpers blies ondertussen ‘The Last Post’ en de namen van de in Udenhout gesneuvelde soldaten werden voorgelezen. De beide gildes uit Udenhout brachten ook een vendelgroet.
De drie leerlingen die dit jaar namens de scholen de bloemen gelegd hebben waren Yaniek van de Leur, Suus Roosen en Anna van Zandbeek.
Ook volgend jaar zal er weer een herdenking plaats vinden waar u alle bij aanwezig mag zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *