Kalender Dorpsleven Udenhout en Biezenmortel 2019

De kalender wordt voor de 42e keer gepresenteerd door Stichting Scouting Udenhout.

Op de voorpagina staat ook dit jaar weer een bekende “Udenhouter”. Iemand die dan wel niet meer in Udenhout of Biezenmortel woont maar door het vroegere beroep wel een sterke band met Udenhout en Biezenmortel heeft. De plaats waar de foto is genomen past ook goed bij deze persoon. Wij willen de naam niet onthullen want dan is het verrassingseffect er al af als de kalender wordt aangeboden.

Verder is er ook dit jaar in de kalender aandacht geschonken aan de oudere maar zeker ook aan de recentere geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel. Zo is de kalender aantrekkelijk voor een brede doelgroep.

Bij de 42e kalender

De kalendercommissie start in oktober met het verzamelen van ideeën en foto’s voor de kalender. Dan volgt het zoeken naar namen en het samenstellen van de teksten. Sinds 7 jaar hebben ze de opmaak en illustratie ook in eigen hand. Het gereedkomen van de 42e kalender Dorpsleven Udenhout/Biezenmortel zorgt de komende tijd weer voor de nodige activiteiten bij Scouting St.-Lambertus Udenhout. De jeugdleden zullen de nieuwe kalender weer huis aan huis aanbieden op zaterdag 1 en woensdag 5 september. Daarna is de Scouting St.-Lambertus Udenhout kalender te koop op de bekende verkooppunten. Voor Udenhout zijn dat: Boekhandel Nogmaals, Fotogalerie Angelique, Hoppenbrouwers Audio/Video, zorgcentrum Eikelaar en Heemcentrum ’t Schoor. In Oisterwijk is de kalender verkrijgbaar op Pastoor van Rijckelstraat 3.
Scouting weet zich op voorhand verzekerd van een goede verkoop, want al jaren ligt deze rond de duizend stuks! Voor velen is deze kalender dan ook een gewild verzamelobject. De nieuwe kalender past weer perfect in deze reeks. Een aanpassing dit jaar is de mogelijkheid om kleine notities, zoals verjaardagen, op de kalender aan te tekenen.

Groepsfoto’s

Rowanafdeling 200 van Scouting St. Lambertus. De foto is gemaakt tijdens de expeditie van 2015 in Oostenrijk. De afdeling bestaat in 2019 50 jaar.

Pink Boxing Group van G-Force Sports. Foto gemaakt tijdens de Tough Ten Miles Farmers Fun te 2018 te Oisterwijk.

Koor Nostalgia. Dit Udenhouts koor is opgericht in 2012. Het brengt voornamelijk smartlappen, liefdesliedjes en nummers uit de jaren 50 en 60 ten gehore. 

Klassenfoto. Een foto van de R.K. Huishoudschool Mater Christi schooljaar 1960 – 1961 met als leerkracht juffrouw Biemans. 

Dorpsgezichten

In deze categorie een tweetal foto’s. Het Parochiehuis in 1949. De foto is genomen vanaf de speelplaats van de toenmalige St. Petrusschool. En de voormalige bibliotheek aan de Tuinstraat.

Sfeerfoto’s

Schaatsen op de Kermiswei daar waar nu de Eikelaar staat.
Kinderen van ’t Endeke aan het “doetelen”.
Een foto uit februari 1952 van de operette Rose Marie.
Het gouden priesterfeest van Pater Sjef van Laarhoven.
Beslaan van een paard onder de “travalje” tijdens de Open Monumenten Dag in 2015.
Koningsschieten van de Gilde St.Joris en Gilde St.-Antonius – St.-Sebastiaan.

Schutblad.

Foto’s van de slachtoffers die op de gedenksteen in het Kapelletje worden herdacht. De gedenksteen is gemaakt door Leo Bäumler. In 2019 is het 75 jaar geleden dat Udenhout en Biezenmortel werden bevrijd van de Duitse overheersing.

Aanbieding

Op vrijdag 31 augustus 2018 zal het eerste exemplaar van de 42e kalender worden aangeboden. Zoals gebruikelijk heeft Scouting St.-Lambertus Udenhout  hiervoor weer een bijeenkomst in voorbereiding, waaraan de verschillende speltakken hun medewerking zullen geven. Wie de nieuwe kalender in ontvangst mag nemen is nog geheim!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *