Werkgroep Dementievriendelijk Udenhout organiseert filmavond

De werkgroep Dementievriendelijk Udenhout organiseert filmavond op 15 november in ’t Plein.

Dementie, (bijna) iedereen krijgt of heeft er direct of indirect mee te maken. Ook in Udenhout. In de toekomst zal dit probleem groter worden.  Even de weg kwijt zijn, een beetje in de war. Dit zijn vaak de eerste verschijnselen.

De werkgroep Dementievriendelijk Udenhout voert actie om Udenhout dementievriendelijk te maken. De werkgroep bestaat uit vrijwilligers, zij worden ondersteund door  professionals.  Samen doen zij onderzoek en werken zij plannen uit om Udenhout dementievriendelijk te maken. 

De werkgroep zoekt samenwerking met alle geledingen uit Udenhout, zoals winkeliers, sportverenigingen, dorpsraad.

De samenwerkende partners denken hierbij niet alleen aan ondersteuning van – en voorzieningen voor de mensen die door dementie getroffen worden. Zij denken ook aan de mantelzorgers.  Voorlichting over het herkennen van dementie  en het hiermee omgaan is een van de speerpunten.

Vorig jaar heeft deze groep een toneelvoorstelling over dit onderwerp georganiseerd. Het was een succes, met meer dan 100 bezoekers.

Dit jaar verzorgt de werkgroep een filmavond rond het thema dementie. Op 15 november is iedereen welkom in ’t Plein. De gekozen film “The Leisure Seeker” gaat over een ouder echtpaar, Ella ernstig ziek John dementerend. Ze willen nog een laatste avontuur, en dus trekken ze erop uit met hun camper “The Leisure Seeker”. Hiermee ontvluchten ze de benauwende bemoeienissen van artsen, kinderen. Het wordt een reis vol verassingen, tegenslagen. Een romantische komedie, wel een met een diepere laag.

Na de film is er gelegenheid tot napraten.

De deur van ’t Plein gaat op 15 november open om 19.00 uur, de film begint om 19.15 uur.
Kaarten kosten € 3,- per persoon en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de bibliotheek Udenhout, Hoppenbrouwers, fotogalerie Angelique en de DA Drogist.

Zien wij u ook op 15 november?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *