Nu 4 inzamelpunten Stichting Babyspullen in Gemeente Tilburg!

Nieuwe en gebruikte babyspullen voor het goede doel, nu 4 inzamelpunten Stichting Babyspullen in Gemeente Tilburg!

Medio 2018 zijn er  3 inzamelpunten van Stichting Babyspullen gevestigd in de gemeente Tilburg. Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden gratis verstrekt via diverse hulpverleningsinstanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. “In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes”, aldus oprichtster Marjolijn Hermus. “Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start.” Deze mening delen ook de 3 inzamelpunten in de gemeente Tilburg die verzorgd worden door de familie Leidelmeijer- Smolders, familie Verschuuren, familie Vlasveld en gastouderopvang BuitenGewoon. Zij dragen Stichting babyspullen een warm hart toe en hebben daarom besloten inzamelpunt te worden in de gemeente Tilburg.

Ontwikkeling
Stichting Babyspullen ontstond vanuit een heel praktische insteek en overtuiging. “We wilden graag dat de kleertjes van onze kinderen binnen Nederland een goede bestemming zouden krijgen”, vertelt Hermus. Zo startte Stichting Babyspullen in 2012 vanuit een zolderkamer. Anno 2018 is de organisatie flink gegroeid. “We werken inmiddels met een team van 230 vrijwilligers verspreid over het land, we hebben zo’n 170 inzamelpunten waar mensen hun gebruikte of nieuwe babyspullen kunnen inleveren en we hebben een groot netwerk van professionele instanties opgebouwd waar we mee samenwerken”, aldus Hermus.

Hulp geven
Stichting Babyspullen werkt uitsluitend met vrijwilligers en is afhankelijk van bedrijven en particulieren die het doel steunen. Dit kan zijn door het schenken van babyspullen, het leveren van een financiële bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger. Meer informatie over hoe bedrijven en particulieren het werk van de stichting kunnen ondersteunen is te vinden op www.stichtingbabyspullen.nl. Hermus: “We zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan en steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven kunnen geven”.

De locaties van de 4 inzamelpunten in Tilburg zijn te vinden op de website; www.stichtingbabyspullen.nl/contact/inzamelpunten.

Stichting Babyspullen
1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s die in armoede worden geboren. Stichting Babyspullen helpt!

Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. In 2017 zijn tot nu 3.390 pakketten door het hele land verspreid. De teller voor 2018 staat nu al op 3.390 pakketten en in 2019 is de doelstelling dat dit 5.000 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 230 vrijwilligers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *