Als zelfs de weergoden ons goed gezind zijn….

Na maanden van voorbereidingen en vooral de laatste week angstvallig de weersvoorspellingen in de gaten houdend (het zou de hele zondag tenslotte regenen), is de organisatie van Sinterklaas op het kasteel met vele helpende handjes op zaterdag begonnen met de opbouw van SOK 2018. Alle tenten werden zo gepositioneerd dat er zoveel mogelijk mensen onder konden staan op het moment dat het heel hard zou gaan regenen.
Zondagochtend werden in de stromende regen alle spullen op de juiste plaatsen neergelegd.
En dan om 12.00 uur houdt het ineens op met regenen en stroomt het terrein voor kasteel de Strijdhoef vol met kinderen en hun ouders om een kijkje te komen nemen bij Sinterklaas.
Je ziet de kinderen zichtbaar genieten van al die pieten. Waar ze ook maar konden kijken, overal waren pieten. Bovenop het dak van het kasteel, voor bij de poort, in de Kasteellaan, als hulpjes bij het paardrijden, bij de entree, bij verschillende leuke spelletjes, bij de poffertjes, in een pietenklasje, in het voorlees-theehuis, bij de kleermaakster, in de knutselhoek, bij Sinterklaas, in de ‘Voice of Sint kapel’, bij Amerigo, in een bootje op de gracht en bij een hele gave auto, hier mocht je zelfs samen met een paar pieten op de foto.
En wanneer je al deze pieten gezien had, en je ook alle spelletjes gedaan had, mocht je met je pietendiploma ook nog eens een kadootje gaan halen.
Nog nagenietend van het mooie kadootje werd je door de pieten die stonden te dansen op de muziek, die DJ-piet draaide, meegenomen om te dansen en te springen.

Deugniet pietje
De oplettende bezoekers hebben deze middag zelfs Deugnietpietje zien rondlopen op het kasteel. Nadat hij in het SOK-journaal deze week iedereen op de basisschool in Udenhout, maar ook bij de Eikelaar, al had bezig gehouden, was hij deze zondag ook aanwezig op het kasteel.
Een heel groot compliment gaat uit naar alle vrijwilligers die deze middag mee mogelijk gemaakt hebben en op die manier vele kinderen, maar ongetwijfeld ook de ouders, een onvergetelijke middag bezorgd hebben!

 

Als Sinterklaas klaar is met het rondbrengen van alle kadootjes, komen de foto’s die deze middag gemaakt zijn op de facebookpagina van ‘Sinterklaasophetkasteel’ en op de website van het evenement (www.kasteeldestrijdhoef.nl)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *