De Kersttocht liep dit jaar weer door Udenhout

De hele week kijk je als organisatie naar de weersvoorspellingen en op de dag zelf word angstvallig het fenomeen ‘buienradar’ in de gaten gehouden.
Al even was bekend dat het een ‘winterse dag’ zou gaan worden, maar het zou nog even spannend zijn of de sneeuw die aangekondigd was niet net een paar uur eerder zou vallen.
Gelukkig bleef de sneeuw inderdaad achterwege en konden de bezoekers van de Kersttocht droog de tocht gaan lopen. Het was dan wel erg koud, maar dat was met hier en daar een warm vuurtje of zelfs helemaal een stukje ‘overdekt’ lopen nog goed te doen.
Ook alle deelnemers zullen ongetwijfeld wat kou geleden hebben, maar het luisterend oor van de lopers moet hartverwarmend gewerkt hebben.
De Kersttocht liep dit jaar vanuit de Lambertuskerk door de Wichelroede (bovenbouw) richting wijk De Kuil.
Met doorkomsten door De Eikelaar, de onderbouw van De Wichelroede/Het Kindcentrum en een warm vuur bij het Gilde aan het Kuilpad, was het regelmatig mogelijk om de tenen en vingers weer wat op te warmen.
Voor de echte ‘koukleumen’ was het aan het einde van de tocht nog mogelijk om een plaatsje in het warme Raadhuis te bemachtigen om daar naar één van de deelnemende koren te gaan luisteren.

Ondanks de winterse zaterdag is Kerst in Berkel-Enschot, Biezenmortel en Udenhout weer op een traditionele manier van start gegaan.

Wij wensen alle deelnemers en lopers van de Kersttocht een hele fijne Kerst en hopen ze allemaal volgend jaar in Enschot (?) weer terug te zien!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *