‘Nooit alleen’ nieuwe wegwijzer contourdetwern

Welzijnsorganisatie ContourdeTwern had afgelopen dinsdag wat te vieren: al vijf jaar werkt de organisatie voor vrijwilligerswerk en sociaal werk onder deze naam aan een sociale samenleving. 2.500 vrijwilligers en medewerkers kwamen bij elkaar voor een grandioos feest. Tijdens het lustrumfeest werd de slogan voor de komende jaren gepresenteerd: nooit alleen.

ContourdeTwern staat voor een samenleving waarin mensen voor zichzelf en voor elkaar zorgen. Daarom helpen we mensen en buurten bij het oplossen van kleine en grote vragen. Met kennis, middelen, bevlogen medewerkers en vrijwilligers.

Foto Hans

Directeur/bestuurder Gon Mevis: “Wij vinden dat iedereen meetelt en mee moet kunnen doen in de samenleving. Als dat even niet lukt, kunnen wij helpen. Dit doen we met kennis, middelen en bevlogen medewerkers en vrijwilligers. Maar vooral: samen met mensen. En samen met andere organisaties en bedrijven. Want bij ContourdeTwern doen we het namelijk nooit alleen.” ‘Nooit alleen’ is een logisch vervolg op ‘iedereen telt mee, iedereen doet mee’, de slogan waar de organisatie vijf jaar geleden – na een fusie van Contour en de Twern – mee naar buiten trad.

Onderscheidende kracht
“Nooit alleen heeft qua betekenis meerdere lagen”, legt Mevis uit. “Als organisatie doen we het niet alleen, maar als het aan ons ligt, staan mensen er ook nooit alleen voor. Wij verlenen diensten aan mensen die ondersteuning vragen en versterken zelfredzaamheid. We zijn er voor iedereen die daarbij wil helpen en maken wijken en buurten leefbaarder. Iedereen telt mee en moet mee kunnen doen in de samenleving. ContourdeTwern fungeert als sociaal bindmiddel in zestien werkgebieden, van Boxtel tot Dordrecht. Wij doen wat nodig is om iedereen mee te laten doen. Je kunt de hele wereld aan als je er niet alleen voor staat. Dát is dan ook wat we uit willen dragen. Je bent nooit alleen.”

Over ContourdeTwern
ContourdeTwern komt voort uit organisaties voor opbouwwerk, sociaal werk, beheer wijkcentra, jongerenwerk en vrijwilligerswerk. In 2013 gingen de Twern en Contour samen verder als één organisatie, die sindsdien 500 medewerkers en 5.500 vrijwilligers rijk is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *