Bijna Thuis Huis Udenhout

Een huis waar mensen in alle rust en waardigheid hun laatste levensfase kunnen afsluiten, in een sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert.

Dat is wat we altijd voor ogen hadden en nu gaat komen.

Nicole en Edwin Langerak beginnen in de loop van dit jaar met hulp van vrijwilligers een kleinschalig Bijna Thuis Huis in Udenhout. “We willen iets toevoegen aan de maatschappij.”

Nicole draait als ZZP’er al meerdere jaren nachtdiensten in vergelijkbare Bijna Thuis Huizen in Oirschot en Son en heeft daarnaast veel ervaring in terminale zorg bij de thuiszorg. “Je kunt heel veel doen voor mensen. Ik zie dat mensen de juiste zorg voor 24 uur niet rondkrijgen, waardoor mensen eenzaam zijn en harmonie van naasten ook moeizaam gaat. Dat gaat me aan het hart.”

De opening van het Bijna thuis Huis in Udenhout aan de Schoorstraat 21 staat gepland voor begin november van dit jaar. Tot die tijd moet er nog veel gebeuren, dus alle hulp is al welkom.

In het Bijna Thuis Huis komen twee kamers met elk een eigen badkamer, een bezoekersruimte met keuken en ruime tuin. Inlopen kan tussen zeven uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds en voor de naasten is 24 uur aanwezigheid mogelijk. “Het moet echt kleinschalig blijven”, vindt Nicole. “Zodat we mensen veel aandacht kunnen geven.” De inkomsten voor het Bijna Thuis Huis komen uit bijdrages van cliënten, subsidies en sponsors. Het Bijna Thuis Huis is nog op zoek naar mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten.

Klussen, verzorgen, boodschappen doen, koken, gastvrouw/heer zijn, wat wil jij doen?
Word vrijwilliger bij Stichting Bijna Thuis Huis Udenhout, het kost je slechts 4 uurtjes per week.
Een achtergrond in de zorg is niet nodig, wel een warm hart!

Interesse?
Kom dan vrijblijvend langs op de informatie avond op 14 maart om 19.30 uur bij FeJu aan de Nijverheidsweg 21 in Udenhout.

Op de informatie avond zullen we uitleg geven over de rol van een vrijwilliger, het concept en de dagelijkse gang van zaken. Tijdens de informatie avond zijn er vrijwilligers aanwezig van andere BTH-en om hun ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. 

Meer informatie op voorhand?
Mail naar info@bth-udenhout.nl of bel met Nicole Langerak op 06-24680399. Je kunt ook kijken op www.bth-udenhout.nl.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *