De lente begint met het luiden van het klokje van het Felixmonument

Ondernemer Jan Robben was een van de initiatiefnemers die na de sloop van Huize Sint Felix betrokken was bij het monument in Felixhof. Kunstenaar Frank van der Loo maakte dit monument waarin authentieke delen van Huize Felix zijn verwerkt, zoals het beeld van Sint Felix dat altijd boven de ingang heeft gestaan, de naam van Sint Felix en het luidklokje, een z.g. Angelusklok. Vanaf 1999 werd jaarlijks door Jan Robben op de eerste lentedag het klokje geluid. Zijn kleinzoon Ramon heeft dit na zijn dood een aantal jaren van hem overgenomen. Vanaf 2017 heeft ’t Schoor dit overgenomen. Op  donderdag 21 maart 2019 wordt door enkele vrijwilligers van ’t Schoor om 18.00 uur het klokje geluid en zo houden wij (ook) deze mooie traditie in ere. Iedereen (en zeker de bewoners van Felixhof) zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *