Bierbelevenis Udenhout opent traditiegetrouw weer het lente-seizoen

Al 5 jaar het gezelligste bierfestival van Brabant. De 5e editie van het Brabantse bierfestival belooft een topper te worden. Met de beste brouwerijen uit de streek zullen er weer veel biertjes worden geproefd.

17 maart worden bij ’t Plein in Udenhout de vaten weer aangeslagen en flesjes op temperatuur gezet voor het jaarlijkse bierfestival Bierbelevenis Udenhout. Met dit jaar 10 brouwerijen en bij elkaar zo’n 75 verschillende bieren belooft het een mooie editie te worden.

Om de 5e editie goed van start te kunnen gaan heeft er veel vernieuwing onder de brouwerijen plaats gevonden. Waar bijvoorbeeld trouwe brouwerijen zoals D’n Hopper en Jantjes bieren er helaas dit jaar niet bij zijn is er wel ruimte voor nieuwe gezichten. Brouwerij Nemeton Brewing uit Waalwijk is zo’n nieuw gezicht. Jakob Treffers is onder deze naam  in 2017 begonnen met brouwen en brouwt nu al prachtige bieren. Zijn ‘sinister’ ogende etiketten en namen van bieren zoals de “Ritual #1 Opening Ceremony” maakt je nieuwsgierig naar de inhoud van het flesje. Een echte aanwinst voor het festival.

Ook brouwerij ’t Mag uit Tilburg is een nieuwe brouwerij. De bourgondiër Marc Vriens komt met zijn lekkerste biertjes naar het festival. Omdat ’t mag. En voor wie nog moet rijden? Één van de
lekkerste alcoholvrije IPA’s komt van zijn hand. Wie er helaas dit jaar ook niet bij zal zijn is Theo Stapels. Theo brouwde altijd het weg-geef-bier en roerde tijdens alle edities door zijn grote RVS
ketels tijdens het live-brouwen. Theo is afgelopen zomer als gevolg van een lang slepende ziekte te komen overlijden. Als brouwer, maar zeker als persoon een groot gemis voor Bierbelevenis
Udenhout. Ter nagedachtenis aan hem zal dit jaar het weg-geef-bier een ‘knipoog’ omvatten zodat er zeker nog even terug gedacht gaat worden aan deze markante man.

Het live-brouwen wordt dit jaar overgenomen door Christian Bertens en Gerard Maas. Zij zullen op het podium een bier brouwen, maar ook  het proces voorzien van tekst en uitleg. Schroom
dus niet om een kijkje in de ketel te gaan nemen. Sprankenhof uit Udenhout zal dit jaar zorgen voor de passende kazen en droge worsten. 

Zoals al vernoemd zal het weg-geef-bier ook weer klaar staan voor als je als bezoeker naar huis gaat. De organisatie is van mening dat de bierbeleving niet moet stoppen bij het verlaten van het festival, maar zeker thuis moet worden voortgezet. Waar andere evenementen een goodie-bag uitdelen betreft het hier een goodie-bier. Een uniek gebrouwen biertje voor thuis. Als nu de lente niet begint…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *