Udenhoutse Duofietsen zijn in gebruik genomen

Donderdag 21 maart zijn in het Raadhuis in Udenhout twee duo fietsen overhandigd aan de ‘Duo-fietsen werkgroep’.
Ton van Nieuwburg gaf een aantal maanden geleden bij een van de leden van de dorpsraad aan, dat hij het zo mooi zou vinden wanneer hij nog eens lekker door het dorp zou kunnen fietsen. Ton kan niet meer alleen op de fiets genieten van al het moois in ons dorp en dat mist hij enorm! Het liet deze persoon uit de dorpsraad niet meer los en zo is het balletje van de duofietsen gaan rollen.
Er werd informatie ingewonnen uit een gemeente waar al met duo-fietsen rondgereden wordt. Met deze informatie werd er een beroep gedaan op de gemeente voor een financiële bijdrage voor de aanschaf van een fiets, welke zonder problemen meteen werd toegezegd.

Omdat er bij het inwinnen van de informatie heel duidelijk naar voor kwam dat het vele malen veiliger is om met twee fietsen op pad te gaan, is er gelijk gekeken naar de mogelijkheid voor nog een tweede fiets. De uitkomst hiervoor werd al snel gevonden en aangeboden door Thebe Extra. Ook deze instantie was bereid voor Udenhout een fiets aan te schaffen. De twee fietsen waren er dus al heel snel en er werden ook al snel enkele vrijwilligers gevonden die deze fietsen mee wilde gaan beheren en ook als vrijwilligers beschikbaar te zijn om met mensen die daar behoefte aan hebben, mee te gaan fietsen.
Met de overdracht van de fietsen aan de projectgroep, kan er dus vanaf nu in Udenhout ook door mensen die dat alleen niet meer lukt, toch gefietst worden.

Doel
Mensen met een handicap of beperking samen met een vrijwilliger een fietstocht laten maken. Ook mensen die wat vereenzamen worden uiteraard uitgenodigd om eens contact op te nemen
met de projectgroep om te kijken wanneer ook zij een fietstochtje kunnen maken.

Aanmelden
Aanmelden kan via het mailadres: duofietsen@kpnmail.nl of van maandag t/m vrijdag ’s morgens via tel.: 06-22851962

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *