Eerste Sprokkels 16 is voor Peter Hutten

‘Sprokkels’ is een boekje dat ieder jaar door heemcentrum ’t Schoor wordt uitgegeven, als een soort jaarverslag. Wat is er het afgelopen jaar in Udenhout allemaal gebeurd. Een aantal mooie verhalen met vele mooie foto’s maken van ‘Sprokkels’ een boekje waar vele inwoners uit Udenhout en Biezenmortel ieder jaar weer reikhalzend naar uitkijken.
Op vrijdag 22 maart werd alweer de 16e editie van Sprokkels in ’t Plein gepresenteerd. En dat vele inwoners deze presentatie als een jaarlijks terugkerend hoogtepunt zien, was goed te zien aan de grote hoeveelheid mensen die naar ’t Plein waren toegekomen. Een volle zaal genoot van de manier waarop Kees van Kempen het boekje van voor tot achter doornam en bij ieder artikel precies genoeg nieuwsgierigheid wist te creeëren dat zodra het boekje aan het einde van de avond gekocht kon worden begonnen met het lezen van het hele artikel.

In Sprokkels 16 staan o.a. de verhalen over de volgende onderwerpen: Kaasboerderij De Zwaluw. Zichtbare herinneringen aan de tweede wereldoorlog. Annie van Roessel heeft de rubriek
’50 jaar geleden’ weer voorzien van een paar mooie foto’s. De nertsenfarm van Tijn Keuninx komt met een mooi artikel aan bod en aan het gouden feest van de fraters wordt een aantal pagina’s besteed. Uiteraard zijn de vaste rubrieken als Pietje Paas en Hannes den Haomer, de Fotokroniek en zoals gezegd het jaarverslag van ’t Schoor onderdeel van Sprokkels 16. Na deze Sprokkels is het weer wachten op een volgend boek van ’t Schoor dat ongetwijfeld niet lang op zich zal laten wachten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *