Er zijn al heel veel ‘Schône Plaotjes’ geschoten

Enkele weken geleden is er in Udenhout een nieuw evenement/activiteit gestart onder de naam ‘Un Schôôn Plaotje’. Dit project is de Udenhoutse versie van het televisieprogramma ‘Het perfecte plaatje’. Het is de bedoeling dat de deelnemers iedere twee weken een nieuwe opdracht krijgen waar ze vervolgens anderhalve week de tijd voor krijgen om binnen de richtlijnen van de opdracht
de mooiste foto te maken. Waar er voor deze eerste editie op ongeveer 10 deelnemers gerekend was, mag ‘Un Schôôn Plaotje’ met uiteindelijk 22 deelnemers, op voorhand al een succes worden genoemd.
“We houden bij de Udenhoutse versie rekening met het feit dat het wel eens voor kan komen dat door andere verplichtingen een deelnemer niet aanwezig kan zijn bij de uitleg van de volgende
opdracht. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze dan niet kunnen deelnemen aan die opdracht. Ze missen dan alleen de uitleg door professionele fotografen, die hun specialiteiten hebben liggen op het gebied waar die week de opdracht over gaat.” Zo hebben we bij de opdracht waar de deelnemers de afgelopen week mee bezig zijn geweest, Joris Knapen (zie foto) uitgenodigd om te komen vertellen over zijn passie voor sport-fotografie. De vele tips en trucs die hij tijdens zijn verhaal gaf, werden gretig door de deelnemers opgeschreven. We zullen deze week zien wat al deze tips hebben opgeleverd.

Geen competitie
Ondanks dat de foto’s door onze lokale fotografen Angelique de Graaij, Dion de Bakker en Pieter Michielsen worden beoordeeld is er niet echt sprake van een wedstrijd, laat staan van een onderlinge strijd.
Als je ziet dat de tips van Joris Knapen in de groepsapp met deelnemers gedeeld werden die niet aanwezig waren, kun je je voorstellen hoe vriendschappelijk er gefotografeerd wordt.

Vervolg
De deelnemers aan ‘Un Schôôn Plaotje’ krijgen komende zaterdag hun derde opdracht uitgereikt waarna er de komende weken nog 5 zullen volgen. Eind juni zal deze eerste editie afgesloten worden met een expositie waar iedereen natuurlijk van harte welkom is. Waar deze gehouden zal gaan worden is nog niet helemaal duidelijk, maar dat zal ongetwijfeld op de activiteitenkalender van Udenhout op Udenhout-Centraal.nl komen te staan. Tot die tijd moet je allemaal maar eens goed opletten in het dorp. Het kan zomaar zijn dat je ergens hangend over een hekje, verstopt in een bosje of liggend op straat of een fietspad één van de deelnemers tegen komt. Resultaten van de opdrachten zijn ook terug te vinden op: www.udenhout-centraal.nl/un-schoon-plaotje/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *