Nieuwe publicatie van ’t Schoor!

“Oorlogsmonumenten in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen”

In Nationaal Park de Loonse- en Drunense Duinen staan vijf oorlogsmonumenten, herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog: Het monument bij de Distelberg, het Kruis in de duinen bij Helvoirt, het Mariakapelletje in Udenhout, het monument achter Bosch en Duin en het Vredesmonument in Kaatsheuvel.
In 2009 volgde Henk Peters uit Udenhout de cursus om duingids te worden en in dat kader was er een excursie onder leiding van boswachter Frans Kapteijns. De excursie kwam ook langs een herdenkingskruis met twee data erop: 27-10-1944 en 2-4-1945. Niemand wist waarom, voor wie en door wie het kruis was geplaatst. Dit was voor Henk Peters het begin van een zoektocht naar de geschiedenis van alle vijf de oorlogsmonumenten in Nationaal Park de Loonse- en Drunense Duinen, een zoektocht die bijna tien jaar heeft geduurd. Henk heeft de gebeurtenissen van toen achterhaald, de persoonlijke verhalen, de drama’s voor de gesneuvelden en hun familie. Hij heeft al zijn bevindingen vastgelegd en er een mooi boek van gemaakt, rijk geïllustreerd. De uitgave is nu opgenomen in de kleine serie van ’t Schoor, heemcentrum voor Udenhout en Biezenmortel. Het boek is op A5-formaat, telt 88 pagina’s en kost € 10,-.
Het boek is voor het eerst te koop na afloop van de 4-meiherdenking om 19 uur op het kerkhof te Udenhout. Daarna is het te koop bij FotoGalerie Angelique aan de Kreitenmolenstraat 34 of bij Electro Hoppenbrouwers, Kreitenmolenstraat 3 te Udenhout en op donderdagen van 11.00 uur tot 15.00 uur bij ’t Schoor heemcentrum voor Udenhout en Biezenmortel aan de Schoorstraat 2 te Udenhout. Ook is de uitgave bij ’t Schoor te bestellen: heemcentrumudenhout@gmail.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *