Koningsspelen waren dit jaar al op 12 april

Vrijdag 12 april is nou niet meteen de dag waarop je al denkt: “Ik zal vandaag mijn oranje-kloffie maar weer eens voor de dag halen”. Daar begin je normaal pas aan te denken als de maand april alweer bijna voorbij is. Toch was dat dit jaar voor alle leerlingen van de basisscholen in Nederland nodig om goed beslagen en gekleed ten ijs te komen. Vanwege de temperatuur deze vrijdag had iedereen extra mogelijkheden voor wat betreft de kleding omdat een oranje sjaal en/of een paar oranje handschoenen ook geen overbodige luxe waren. Gelukkig is de voorspelde sneeuw deze ochtend uitgebleven! Maar (te) koud was het zeker!

Op de velden van SVSSS waren er weer verschillende spelletjes uitgezet waar de leerlingen in groepjes allemaal aan de beurt kwamen. Waar vorige jaren alle scholen nog hun eigen programma af gingen werken, hadden de scholen nu de koppen bij elkaar gestoken en samen een spelletjesparcours gemaakt. Kinderen zaten nog wel bij schoolgenootjes in een team, maar verder liep alles door elkaar en dat is natuurlijk precies wat er met de Koningsspelen nagestreefd wordt.

Tussen de spelletjes door was er genoeg tijd ingepland voor een gezonde hap. Komkommer, rijstwafels en uiteraard de ORANJE worteltjes vonden gretig aftrek na een paar spannende potjes blikgooien, flesvoetbal, touwtrekken of een aantal andere behendigheidsspelletjes.

Na deze koningsspelen kan de oranjekleding weer even in de was omdat deze pas weer over een paar weken nodig is. Dan mogen we allemaal weer volledig oranje uitgedost naar de verschillende
activiteiten die in Udenhout en Biezenmortel georganiseerd worden ter gelegenheid van Koningsdag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *