ASVZ verkoopt hoofdgebouw Vincentius

Projectontwikkelaar wil appartementen en woningen gaan realiseren.
ASVZ heeft het hoofdgebouw van haar locatie Vincentius in Udenhout verkocht aan de Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed BV. Deze partij gaat er woningen en appartementen bouwen.
Op dit moment zijn er in het gebouw nog dagbestedingsactiviteiten en kantoren. Voor de dagbesteding wordt een nieuw gebouw
gerealiseerd. ASVZ verwacht dat deze nieuwbouw medio 2020 gereed is. Daarna wordt het hoofdgebouw overgedragen aan de koper, die ervaring heeft met het zorgvuldig hergebruiken van monumenten.

Gebouw is in toekomst niet geschikt voor zorg ASVZ heeft onderzocht of het hoofdgebouw van Vincentius in de toekomst gebruikt kon worden voor zorg. Dat bleek niet mogelijk door eisen vanuit monumentenzorg en over de ruimtelijke opzet. Ook was de bouwkundige staat van het gebouw niet voldoende om er in de toekomst zorg te kunnen bieden. Daarom is ASVZ al een paar jaar geleden begonnen om nieuwe woningen op het terrein te bouwen. Ook het komende jaar worden er nieuwe gebouwen gerealiseerd.

De Kapel, de kapelgang en de binnentuin blijven wel eigendom van ASVZ.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *