Kindermarkt

Diegene die nog altijd in zijn agenda had staan dat je de tweede zondag van september in Udenhout moet zijn voor de jaarmarkt ‘De Unentse Mèrt’ had dit jaar geluk. Omdat deze jaarmarkt vorig jaar al niet meer op de kalender stond (en ook niet meer zal terugkomen) heeft de ondernemersvereniging van Udenhout voor dit jaar de handen uit de mouwen gestoken en hebben ze op
de Theaterplaats een Kindermarkt georganiseerd.

Er stonden ruim 40 kramen over de Theaterplaats verdeeld die allemaal bemand werden door kinderen uit Udenhout… hoewel…. misschien waren het wel de ouders van de kinderen uit  Udenhout die in de praktijk achter de kraam te vinden waren. Deze markt was namelijk een uitgelezen kans om alle speelgoed en kleding eens op te ruimen. Al deze spullen waren de afgelopen jaren tijdens verjaardagen en sinterklaas als kadootje door familie en vrienden aan de kinderen gegeven en nu lag dit alles al weer enkele jaren in de kast stof te vangen.
Of er in al deze kasten uiteindelijk ook echt meer ruimte is ontstaan, valt te betwijfelen omdat de kinderen het vaak voor elkaar kregen om bij de buren net zoveel nieuwe dingen te kopen als er uit de eigen kraam verkocht werd.

Om toch wat geld in het spaarvarken te krijgen waren er ook slimme ondernemertjes bij die naast al het speelgoed en kleding ook wat uurtjes in de keuken hadden doorgebracht met het maken van brownies, perenflappen (met peren uit de eigen tuin!!!), popcorn en muffins om deze ook in de kraam te verkopen.

Op het podium bij de Theaterplaats werden gedurende de gehele dag optredens verzorgd door een dansgroep, muzikanten, een zanger, een ballonnenclown. Een melk koe zorgde de gehele dag voor drinken voor de marktkooplieden (voor de duidelijkheid; dit was een opblaaskoe voor het geval er bij een volgende editie dierenactivisten actief zouden worden).
Bij ’t Plein was een gezellig terras opgezet, waar alle koopjesjagers nog even de mogelijkheid kregen om nog even in de zon te genieten en nog even na konden denken of er nog een aankoop in zou zitten. En of die aankoop nu wel of niet meer gedaan is, dat weten we niet. Wat wel duidelijk was aan het einde van de kindermarkt was, dat het initiatief van de ondernemersvereniging zeer goed ontvangen is en dat ze volgend jaar ongetwijfeld weer een kindermarkt gaan organiseren. Wie weet groeit deze markt in de komende jaren wel uit tot een echte Unentse jaarmarkt…. zou dat niet leuk zijn!!!

Ondernemers van Udenhout: Top gedaan!!!
Alle marktkooplui en bezoekers van de markt vandaag zullen ook zeker bij jullie binnen lopen wanneer ze iets nodig hebben!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *