Stefan Ammerlaan Starter van het Kwartaal

Rabobank waardeert eigen visie supermarkt-eigenaar

De tweede Starter van het Kwartaal 2019 is Stefan Ammerlaan, eigenaar van de PLUS supermarkt in Udenhout. Hij is trots dat hij zijn eigen winkel kon kopen en nu ondernemer is in de streek waaraan hij zijn hart heeft verpand.

De jury waardeert de visie van de kersverse supermarkt-eigenaar. ‘Stefan kiest bewust voor het verbinden van lokale leveranciers en heeft een persoonlijke aanpak als het gaat om zijn medewerkers. Dat maakt verschil voor een lokale gemeenschap.’

Lokaal ondernemerschap
‘Hier heb ik echt van gedroomd’, stelt Stefan. ’Ik heb een brede achtergrond. Ik rondde twee universitaire masters -Personeelswetenschappen en Strategisch Management- succesvol af. Ik liep met veel plezier stage in het buitenland. Toch dacht ik: is dit het nou? Wil ik achter een bureau zitten in een corporate omgeving of wil ik echt met mensen aan de slag én concreet bijdragen aan de omzet? Het antwoord was simpel. Ik wilde niet doorgroeien in een staffunctie op een HR-afdeling. Ik maakte de overstap naar de wereld van de supermarkt. Daar komt mijn kennis en ervaring samen op het gebied van HR en eten & drinken, mijn beide passies. Ik deed werkervaring op bij Albert Heijn. Daar kon ik voor mijn gevoel te weinig van mijn creativiteit kwijt. Daarom koos ik voor PLUS, waar er korte lijntjes zijn en ik de ruimte krijg om te ondernemen. Ik volgde er de PLUS Aspirant-Ondernemersopleiding. Toen kwam het moment dat ik dacht: Nu wil ik het zelf doen. Ik koos voor het lokaal ondernemerschap en kon mijn eigen PLUS-winkel kopen.’

Sociale identiteit
Stefan vervolgt: ‘Ik prijs me echt gelukkig. Ik leef nu mijn eigen droom en mag (bijna) alles zelf bepalen. Uiteraard doe ik dat samen met mijn medewerkers en leveranciers. Want in mijn visie doet iedereen ertoe: ik vind het belangrijk dat mensen het gevoel hebben dat ze ergens bij horen en ze kunnen doen waar ze goed in zijn. Ik investeer in het ontwikkelen van een gezamenlijke sociale identiteit. Ik ben dan ook overtuigd van de kracht van het team. Samen presteer je het beste. Ik zie daarbij veel raakvlakken met de sport. Je wint en verliest samen. Als dat lukt, kom je veel verder. Dan groei je als team en als individu en kun je trots zijn op wie je bent en wat je doet.’
De supermarkt-eigenaar houdt van mensen. ‘Dat is een absolute voorwaarde om succesvol te zijn. In mijn team zitten veel verschillende mensen. Iedereen heeft een andere achtergrond, opvoeding en eigen belangen. Ik geef veel aandacht aan het vinden van de gezamenlijke drive. Bij mij staan mijn mensen altijd op één. Want daarmee win je ook je klant.’

Lokale leveranciers
Zoals gezegd kiest Stefan ook bewust voor lokale leveranciers. ‘Daar kunnen wij het onderscheid mee maken. Het is mooi dat zowel de lokale ondernemer als wij als PLUS zo onze boterham kunnen verdienen. Bovendien betekent dit voor onze klanten dat zij echt kwaliteitsproducten kunnen kopen en daarmee iets terug doen voor de gemeenschap en omgeving waarin zij wonen. Samen met klantvriendelijk personeel en een goede sfeer zijn dat de belangrijkste redenen waarom klanten voor je kiezen. Dat is waar ik voor ga!’

De supermarkt-eigenaar droomt stiekem alweer van nieuwe plannen. ‘Ik zie dat horeca en supermarkten steeds meer samen komen. Daarom zou ik heel graag nog een foodmarket of iets dergelijks creëren. Hoe? Dat moeten we nog ontdekken. Het maken van nieuwe plannen is belangrijk. Ik wil me als ondernemer zelf ook blijven ontwikkelen en uitdagen.’

Boost
De Rabo Starter van het Kwartaal bestaat sinds begin 2018 bij Rabobank Hart van Brabant. De bank helpt daarmee veelbelovende ondernemers met een vliegende start. Beginnen met een bedrijf is stap één, succesvol worden en blijven is stap twee. De starter ontvangt een mediaboost. Een kwartaal lang zorgt de bank voor publiciteit. Bovendien ontvangt de winnaar één jaar lidmaatschap van een ondernemersvereniging. Hiermee helpt de bank bij het vergroten van het zakelijke netwerk van de kersverse ondernemer.

Ook plannen?
Het starten van een eigen bedrijf is een leuk én intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten.nl nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn: het checken van de laatste ontwikkelingen in jouw branche, het schrijven van een ondernemingsplan, inschrijven bij de Kamer van Koophandel en het goed regelen van je administratie.

 

Foto:
Stefan Ammerlaan ontvangt uit handen van Wieke Meeuwis de Starter van het Kwartaal cheque.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *