Brabantse Week van het Landschap in Udenhout

Initiatiefgroep Steenfabriek organiseert week met workshops, lunches, films en meer voor en over transitie.

Van maandag 14 tot en met zaterdag 19 oktober organiseert Initiatiefgroep Steenfabriek in Udenhout een leuk, leerzaam en laagdrempelig programma van workshops, maaltijden en films. Er zijn activiteiten voor jong en oud, die zich zowel binnen als buiten afspelen. Ze dragen allemaal bij aan het op gang brengen en houden van onderzoek naar de best mogelijke toekomst voor de mens en zijn/haar omgeving. Het programma is onderdeel van de Week van het Landschap die zich ook rond en in het gebouw afspeelt.
De Initiatiefgroep Steenfabriek bestaat uit 6 sociaal ondernemers die programma’s aanbieden die bijdragen aan het vinden van balans tussen mens, natuur, aarde en economie. 

Programma:
Het programma vindt u op: https://www.brabantslandschap.nl/actueel/activiteiten/?region=all&area=all&filtertag=Workshops

Dagelijks is er van 12.00 – 13.30 uur een lunch, bedoeld om samen te eten en mensen te ontmoeten.

Op zondag opent de week met een Streekmarkt op het terrein.
Maandag start de dag met een dialooggesprek over ‘Een nieuw begin’ met ontbijt bij zonsopkomst. In de ochtend zijn de resultaten van het programma over ‘Betekenisvol Leven en Wonen’ te zien. Het programma deed onderzoek naar wat er nodig is om goed oud te kunnen worden. Deelnemers geven toelichting op de resultaten.
In de middag kunnen belangstellenden deelnemen aan een tijdreis om te ervaren wat er kan gebeuren als je ouder wordt (Timeloop).

Dinsdag staat in het teken van bewustwording door het inzetten van je zintuigen. Het Waar-Neem-Lab nodigt je uit om op een andere dan de vertrouwde manier kijken. In het Luisteratelier krijg je handvatten om je luistervaardigheden te verbeteren. Die ochtend kunnen kinderen bovendien deelnemen aan de Buitenschool.

De woensdag begint met een uur Mindfulness in de rustige setting van de Steenfabriek  De ochtend wordt verder gevuld met de excursie ‘De Stem van het Landschap’.  ’s Middags is een een workshop ‘Belemmeringen oplossen in enkele stappen’.  Aansluitend is er een ‘Maaltijd op de Meent’. De dag wordt afgesloten met de film ‘In Utero’.

De donderdag start met een workshop ‘Groeien in dilemma-oplossend vermogen rond familiebedrijven’. In de middag is er een zgn. ruimtetijdcapsule en kunnen mensen deelnemen aan een internationale training in transformatie.

Tekenen en Schilderen vult de vrijdag- en de zaterdagochtend. Vrijdag start bovendien de Landschapscamping, met ’s avonds een buitenbioscoop en een kampvuur met dialoog

Gedurende de hele week biedt Brabants Landschap samen met de Vogelwerkgroep van 10.30 – 16.00 uur een kinderprogramma aan.

Het volledige programma vindt u op: https://www.brabantslandschap.nl/actueel/activiteiten/?region=all&area=all&filtertag=Workshops.

De Initiatiefgroep Steenfabriek bestaat uit 6 sociaal ondernemers die programma’s aanbieden die bijdragen aan het vinden van balans tussen mens, natuur, aarde en economie.  De groep bestaat uit Mieke Brekelmans, Julia van de Griendt, Anke Kootstra, Rob Limpens, Carry Rosenblatt en José Schoormans.

In deze week is op het terrein van de voormalige Steenfabriek ‘D’n Oven’ de jaarlijks terugkerende Week van het Landschap. Dit evenement biedt allerlei (gratis) activiteiten in de natuur voor jong en oud.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *