5e en 2e editie van de Udenhoutse DorpsQuizen

Al vier jaar lang hebben we een verslag geschreven wat bijna altijd begon dat de deelnemers aan de DorpsQuiz Udenhout weer de nodige peentjes gezweet hebben bij het oplossen van de opdrachten in het Quizboek.
Nog voor het uitdelen van de Quizboeken kon al met een ‘aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ gezegd worden dat de deelnemers het dit jaar ook niet droog zouden houden. Er was namelijk voor zowel de quizavond voor volwassenen op vrijdagavond als tijdens de JuniorQuiz op zondagmiddag de nodige regen voorspeld. Waar de regen zich op vrijdagavond nog beperkte
tot het laatste anderhalf uur van de avond, was het op zondag eigenlijk constant aan het regenen. Maar geen enkele keer dat daar over geklaagd werd (tenminste…. niet in het openbaar!). Dat zegt eigenlijk ook meteen alles over de manier waarop de DorpsQuizen dit jaar weer gespeeld zijn! Gezelligheid voorop en proberen het zo goed mogelijk te gaan doen met je team!
De reacties bij het inleveren van de quizboeken waren vooral weer erg positief. En op de dagen na de quiz waren de reacties op social media ook bijna alleen maar lovend. Natuurlijk zijn er altijd vragen of opdrachten bij die de een leuker vindt dan de ander, daar is nou eenmaal niets aan te doen.

Voor de volwassenen was afgelopen vrijdag de verrassing erg groot toen het Quizboek van de afgelopen 4 jaar was vervangen door een scheurkalender met 365 pagina’s….
Bij alle coördinatoren van de teams sloeg even de paniek toe omdat het waslijntje wat die middag al was opgehangen misschien wat te kort zou zijn, er nu geen rubrieken maar maanden verdeeld moesten worden, waarbij de kans dus groot is dat er in iedere maand vragen uit verschillende categorieën zonden staan…. Het kwam dus extra aan op de juiste samenwerking binnen elk team. 
Het tijdschema werden bestudeerd en de aangewezen personen voor de buitenopdrachten werden op  pad gestuurd om te kijken of er eendjes gevangen konden worden, er een Nederlandse vlag genaaid kon worden, samen met een ander team een puzzel opgelost kon worden of geboeid aan je teamgenoot een kaartenhuis gebouwd kon worden.

De jeugdleden uit verschillende teams werden op pad gestuurd voor een viertal selfies op 4 social sofa’s en ze moesten ontdekken waar in Udenhout de sprookjes uit de Efteling zouden liggen…
Aan de Efteling was ook bij de JuniorQuiz een hoofdstuk gewijd. De jeugd moest ook op een plattegrond de sprookjes aangeven. Dit was echter de echte plattegrond uit de Efteling…. nog een stukje moeilijker dus, want daar kom je niet elke dag…
Verder zaten er vragen tussen over fabeldieren en mocht de jeugd laten zien of ze weten in welke bak allerlei soorten afval gegooid moeten worden. Omdat de deelnemers tijdens de JuniorQuiz op
zondag zo nat waren geworden, is de organisatie nog snel even naar Jan Haen gelopen om voor de kinderen een warme snack te halen. Jan Haen heeft deze frikandelletjes vervolgens gratis meegegeven. Zo zie je maar, die DorpsQuiz wordt door iedereen in Udenhout op een positieve manier ondersteund, daar moet je dus volgend jaar wel weer aan deelnemen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *