Een spel voor liefhebbers van de jaren 80

Wat doe je op van die druilerige dagen als die van de afgelopen weken. Juist, je gaat zoeken naar dingen die je thuis, zo mogelijk voor de openhaard zou kunnen doen. Ook ik had zo’n momentje!
Net toen ik mijn telefoon had aangezet om te kijken of ik daar nog een spelletje zou kunnen downloaden zag ik via een van de socialmedia kanalen een berichtje van Sabine Maes uit Udenhout.
Sabine heeft een gezelschapsspel gemaakt dat geheel in het teken staat van de jaren 80. 
Ik heb mijn jas aangetrokken en ben naar Sabine gelopen. Sabine deed voor mij de voordeur open en ik zei dat ik een spelletje met haar kwam spelen. Normaal gesproken zou ik de deur meteen
weer in mijn gezicht gegooid krijgen, maar Sabine wist precies waar ik het over had en zo zaten we even later samen aan tafel en kreeg ik de bedoeling en de regels, van het bordspel dat
voor me op tafel lag, uitgelegd. We hebben mijn vrouw even gevraagd om het spel mee te komen spelen omdat Sabine alle vragen en antwoorden uiteraard al weet en dat is niet eerlijk!
De bedoeling van het spel is om zo snel mogelijk de 7 verschillende symbolen (die tevens de verschillende categorieën aangeven) te verzamelen. Ongeduldig als ik ben vraag ik of we niet gewoon
kunnen beginnen. Ik kom vanzelf wel achter de regels. De eerste worp zorgt ervoor dat mijn tegenspeelster een opdracht moet vervullen. Er moet een begintune van een typisch 80  televisieprogramma gezongen worden, in haar geval de tune van mevrouwtje theelepel. De twijfel slaat bij mij toe als ze dat er redelijk goed vanaf brengt en ze de eerste fiches binnen heeft.
Ik mag vervolgens een typisch jaren 80 voorwerp uitbeelden, wat mij ook het eerste fiche oplevert. Nadat mijn tegenstander precies weet te vertellen wat een Monchichi is, ga ik de fout in bij de volgende beurt, ik ‘loop’ de verkeerde kant op waardoor ik de kans op dubbele punten verspeel…
Ik merk dat het spel me al aardig in de greep heeft en dat ik verwacht had van mezelf dat ik deze vragen wel even zou oplossen. Als ik bij mijn volgende beurt de opdracht krijg om 5 minuten alleen maar de stem van een figuur uit de fabeltjeskrant te gebruiken slaat het fanatisme om in veel plezier hebben. 
We spelen het spel vervolgens helemaal uit. Omdat ik bij mijn laatste vraag gelukkig weet dat de robot van Bassie en Adriaan ‘Robin’ heet ben ik in ieder geval niet de verliezende partij vandaag.

Spel bestellen
Het spel is een aanrader voor iedereen die fan is van gezelschapsspelletjes en op de een of andere manier een link heeft met de jaren 80.
Je kan het spel bestellen via de website van sabine: www.terugblikopde80s.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *