Nieuw boek en diverse exposities rondom 75 jaar bevrijding in Udenhout en Biezenmortel

Op zaterdag 26 oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat Udenhout en Biezenmortel bevrijd werden en ’t Schoor gaat dat samen met het hele dorp vieren.

Vanaf 23 september heeft ’t Schoor met de 3 basisscholen een uitgebreid scholenprogramma georganiseerd. De jeugd van nu staat er gelukkig niet elke dag bij stil, maar zal straks toch de waarde van vrijheid moeten beseffen. Praten over oorlog en vrijheid helpt.

Op 25 oktober om 20.00 uur vindt in Ontmoetingscentrum ’t Plein in aanwezigheid van Burgemeester Theo Weterings de boekpresentatie plaats van het nieuwe boek Verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding van Udenhout en Biezenmortel met daarin 60 verhalen vertelt door 34 personen, waarvan de meesten dat vertellen uit eigen ervaring tijdens de oorlog

Op zaterdagochtend 26 oktober is ’t Schoor van 10.00-13.30 uur geopend. Er is een nieuwe expositie met unieke voorwerpen en foto’s van/over de Tweede Wereldoorlog en de Bevrijding in Udenhout en Biezenmortel te bekijken. ‘s Middags is iedereen vanaf 14.00 uur van harte welkom voor de herdenkingsmanifestatie van de Dorpsraad Udenhout in Ontmoetingscentrum ’t Plein. Ook daar zijn wij bij. Kees van Kempen verzorgt i.s.m. Theatergroep Udenhout opnieuw een korte presentatie over het nieuwe boek. En er staan panelen met (oude) foto’s. De panelen met deze foto’s staan daarna van 28 oktober – 18 november 2019 in de bibliotheek Udenhout maar een aantal mooie voorwerpen en foto’s blijven op ‘t Schoor. Die zijn dan wekelijks op donderdag tussen 11.00-15.00 uur te bekijken. U kunt dan ook uw gereserveerde boeken ophalen.

Een mooie samenwerking van ’t Schoor met vele lokale organisaties. U bent daarbij van harte welkom!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *