De Engelentafel

Wat is de EngelenTafel?
Kerst is het ultieme moment van huiselijkheid en‘samen zijn’. Maar als je alleen bent, zijn juist die dagen hét moment dat het meest schuurt. De EngelenTafel maakt daarin het verschil: een open tafel met Kerst. De EngelenTafel is een gezellige kersttafel bij jou thuis. Je nodigt een aantal gasten uit om samen kerst te vieren. Een plek thuis en een warm hart bieden. Dat geeft hoop en een avond die het verschil maakt: even tussen de vleugels van een engel.

Voor wie is de EngelenTafel?
De EngelenTafel is voor mensen voor wie samen kerst vieren niet vanzelfsprekend is. En die wel graag samen zijn met kerst. En voor mensen die een of meer bordjes erbij willen zetten aan hun kersttafel. Om elkaar een warm en gezellig moment met Kerst te bezorgen. Iedereen die geraakt is door dit idee kan meedoen. 

Principes voor een geslaagde EngelenTafel
De EngelenTafel roept veel warme en dankbare reacties op. Jij (en je gezin) draagt een warm hart uit en geeft anderen een fijne avond met kerst.

Wil jij dat ook? Hoe werkt EngelenTafel precies? Hieronder de werkende principes voor een geslaagde avond:
– Het vindt plaats op Kerstavond, Eerste kerstdag of Tweede kerstdag.
– De invulling is helemaal naar eigen inzicht. Op een manier die bij jouw manier van Kerst vieren past.
– Het aantal gasten dat je uitnodigt maakt niet uit, het gaat erom dat het past aan jouw tafel. Kook lekker en vanuit je hart. Het is aan jou om te bepalen hoe bijzonder je het wilt maken.
– Een EngelenTafel is geheel vrijwillig. Je krijgt er geen vergoeding voor. 
– Je nodigt zelf mensen uit. Dit kunnen mensen zijn die je zelf al kent, maar waarvan je nooit hebt bedacht om ze uit te nodigen. Of gasten die je via organisaties kunt uitnodigen.

Ervaringen
Gerard, gast aan tafel “Heerlijk gegeten, heel gastvrij, geen verplichtingen, gemêleerd gezelschap, ongedwongen sfeer, leuk cadeautje. Dankjewel.” 
Angelique, gast aan tafel “Alles overtrof onze verwachtingen: het werd een prachtige avond met mooie verhalen, ontroerende openheid en dankbaarheid. Onvergetelijk voor ons en onze gasten. Sindsdien doen we dit ieder jaar. Een tafel vol ‘Kerst Engelen’.

Mijn hart vult zich iedere keer met zoveel dankbaarheid en na al die jaren ook overtuiging; dit gun ik zo veel meer mensen!”
Jeannette Saatrube, initiatiefnemer EngelenTafel

Kom je bij ons eten met kerst?
Gasten vinden = de juiste vraag stellen! De toon van uitnodigen is bepalend. Doe het positief, uitnodigend en zonder oordeel. Zo dat men zelf al zin krijgt om aan te sluiten. ’Alleen zijn’ is anders dan ‘eenzaam zijn’. Ieder ervaart dat op een eigen manier. Dus: ‘Kom je bij ons eten met kerst?’

Contact
Wil je meedoen of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op! www.engelentafel.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *