Het SOK journaal en de intocht brengen Udenhout meteen in Sinterklaas sferen!

Vanaf vorige week donderdag kan er via de facebookpagina van Sinterklaas op het Kasteel gekeken worden naar het Udenhoutse Sinterklaas journaal. Een Sinterklaas verhaal dat samen met de intocht en Sinterklaas op het Kasteel één mooi verhaal vormt. En hoe echt komt het dan allemaal over wanneer je die pieten uit het filmpje ineens in het echt ziet, en hoe echt is het wanneer ’t Plein, het Raadhuis en de Udenhoutse straten ook gewoon herkend worden door de kinderen. Kortom, niets dan lovende woorden tijdens de intocht en de Sinterklaas show in het plein voor de manier waarop er in Udenhout aan het Sinterklaasfeest invulling wordt gegeven.

En waar Sinterklaas het in Apeldoorn nog moest doen met een stoomtrein en het paard ‘Ozosnel’, stond er in Udenhout een motor met zijspan klaar voor Sinterklaas om door de straten van Udenhout ’t Plein te bereiken. Het was super druk langs de weg, waar kinderen met hun ouders met pijlen klaar stonden om Sint de weg te wijzen. Heel even ging het bijna fout in de Slimstraat maar nog net op tijd stonden er weer kinderen en pieten klaar om de Sint de juiste straat in te loodsen.

Sinterklaasshow
Na de intocht zat tijdens twee shows de zaal helemaal vol en zagen de kinderen hoe er door professorpiet een robotpiet gemaakt werd, maar waarvan de instellingen nog niet helemaal goed waren. Kwam vervolgens één van de boten, die nog op weg waren, in Nederland aan zodat deze pieten kunnen beginnen met het inpakken van kadootjes en het vullen van schoentjes die de komende weken bij de openhaard of bij de deur gezet gaan worden. Aan het einde van de show ging slaappiet er met robotpiet vandoor… Wat er daarna allemaal gebeurde is te volgen in het Sinterklaasjournaal waarvan er iedere dinsdag en donderdag (tot Sinterklaas op het Kasteel op 1 december) een nieuwe aflevering op de facebookpagina van Sinterklaasophetkasteel geplaatst wordt.

Wij wensen iedereen een hele leuke, fijne en gezellige Sinterklaastijd toe, zoals het de bedoeling is!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *