Een ‘Sinterklaas op het Kasteel’-editie om in te lijsten

Op 1 december was het Sinterklaas op het kasteel (de elfde editie). En het was er een om in te lijsten….. en dat doen we dan ook maar gelijk letterlijk en figuurlijk!

Het is altijd weer afwachten of het weer nog roet in het eten gaat gooien en er daardoor minder bezoekers richting Kasteel De Strijdhoef komen. Niets was minder waar! Ruim 1700 (!) bezoekers wisten de weg naar Sinterklaas te vinden. En allemaal gingen ze na een rondje gelopen te hebben langs verschillende activiteiten met de Pieten, met een grote lach op het gezicht weer naar huis.

Een veel gehoorde opmerking was dat men blij was dat de organisatie zich niet heeft laten leiden door de eenzijdige berichtgeving van onder andere het Brabants Dagblad over hoe alles er rondom Sinterklaas uit moet zien.

Voorzien van een paar laagjes thermokleding, stonden er van begin tot het einde rijen te wachten voor een bezoekje aan Sinterklaas in de kelder van het Kasteel of voor een bezoekje aan ‘het bad’ van Sinterklaas waar een paar pieten stiekem in hebben gezeten en een paar eendjes kwijt waren.
Gelukkig mochten alle kindjes mee zoeken in dit bijzondere bubbelbad en kwamen ook daar alle kinderren en ouders met een brede lach op het gezicht naar buiten. Het was in alle gevallen de moeite om even voor in de rij te staan!

Op het voorterrein was de discopiet druk bezig om alle kinderen met hun ouders in beweging te houden om ze warm te krijgen. En wanneer de ouders geen zin hadden om te dansen, was er nog altijd een lekkere warme bak koffie, thee of chocolademelk om je aan op te warmen.

Het versieren van de eierkoeken tot een pietje was voor de laatste bezoekers al niet meer mogelijk omdat door de enorme opkomst de eierkoeken op een gegeven moment op waren. Gelukkig was er nog de gelegenheid om mee te doen aan ‘Peat the box’, een groot Twisterspel, kon je een schoen vullen met hooi, een wortel en een verlanglijstje voordat de sjouwpieten ze op een heuze ‘waag’ het kasteel in droegen.

In de schminktent werden de nodige pietjes en sintjes op de wangen van de kinderen getoverd en was er buiten de poort een lekkere marshmellow te verkrijgen bij de scoutingpieten die ook nog eens een ‘oefendak’ hadden gemaakt waar alle kinderen met pieten-ambitie hun kunsten konden laten zien!

Nog snel even een wedstrijdje over een parcourtje afleggen samen met papa of mama tegen een van de pieten voordat ze nog een paar pepernoten konden scoren bij de pieten bij de poort aan de straat.
Druk vertellend over alle indrukken die de kinderen opgedaan hebben werd nog één keer omgekeken naar het kasteel om nog snel even te zwaaien naar de twee pieten op het dak…

Op heel veel adressen in het dorp waren andere pieten inmiddels langs geweest om de schoentjes te vullen met veel kadootjes en is het dus op heel veel plaatsen een hele mooie onbezorgde Sinterklaasdag geworden… zoals het hoort!

Alle foto’s die gemaakt zijn deze dag door onze fotograaf Lisa Verhoeven, zijn te zien via de volgende link: kasteeldestrijdhoef.nl/sinterklaas/

Foto’s: Lisa Verhoeven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *