Van Brabantse eenmanszaak naar miljoenenbedrijf met Koninklijk predicaat

Hoppenbrouwers Techniek publiceert jaarverslag: omzetstijging van 20% in 2019

Het Brabantse Hoppenbrouwers Techniek heeft de ambitie om in vijf jaar tijd te groeien naar 2.500 medewerkers verspreid over 25 vestigingen in heel Nederland en wil daarnaast een financiële groei doormaken van ongeveer 25% per jaar naar 500 miljoen euro. Hoppenbrouwers wil doorgroeien naar de top 5 grootste installatiebedrijven in ons land. In 2019 heeft het bedrijf een flinke stap gezet met een omzetstijging van 20%. Onze ambitie is groot. We willen de beste en meest duurzame technisch dienstverlener zijn van Nederland. Met in 2019 elf vestigingen, ruim 1.200 medewerkers, ruim 5.000 zakelijke klanten en een omzet van ruim 182 miljoen euro zijn we hard op weg. Een van onze grootste succesfactoren zijn onze medewerkers, zij staan bij ons altijd op één”, aldus Henny de Haas, directeur- eigenaar van Hoppenbrouwers Techniek.

Technische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken
Het familiebedrijf begon ruim 100 jaar geleden als eenmanszaak in Brabant en is inmiddels uitgegroeid tot een moderne technisch dienstverlener met ruim 1.200 medewerkers en het predicaat Koninklijk. De technieksector verandert momenteel in sneltreinvaart. Technisch dienstverleners dragen steeds vaker bij aan de oplossing van grote maatschappelijke vraagstukken. Door te groeien levert Hoppenbrouwers een belangrijke bijdrage aan technologische ontwikkelingen. Zoals het CO2-neutraal maken van de industrie en de gebouwde omgeving, technieken die het voor ouderen mogelijk maakt om langer zelfstandig thuis te wonen en het ontwikkelen van ‘smart buildings’.

Belang van system integrator
Tegenwoordig vinden er veel overnames plaats door installatiebedrijven die zijn gericht op verbreding van de portefeuille (product-, service en kennisaanbod) met als doel om een bredere basis te creëren voor de rol van ‘system integrator’. Dit betekent dat technisch dienstverleners verschillende systemen ontwerpen, onderhouden en integreren. Hoppenbrouwers zet in de rol van ‘system integrator’ al een tijdje de toon. Het bedrijf neemt andere installateursbedrijven over om de portefeuille aan disciplines uit te breiden en bovendien landelijke dekking te krijgen. In 2019 deed het bedrijf drie overnames in de werktuigbouwkunde discipline, namelijk Piels Rosmalen, WBI Oudenbosch en Central Heating Kaatsheuvel.

Ontwikkeling ondernemerschap
Hoppenbrouwers wil haar groei mede realiseren door ondernemende medewerkers de kans te bieden een vestiging te openen. Hoppenbrouwers gelooft dat uiteindelijk de kracht van het bedrijf in haar mensen zit. In 2019 opende een medewerker een vestiging in Breda en in 2020 staat een nieuwe vestiging op het gebied van Industriële Automatisering in Barendrecht op het programma.

Werkplezier staat bij ons op één, want dit is bepalend voor de prestaties en ontwikkeling van werknemers. Wij voelen ons daar verantwoordelijk voor. Door te werken met zelfsturende teams zijn collega’s van begin tot het einde betrokken bij een opdracht en ontwikkelen ze ondernemerschap. Ook dit draagt sterk bij aan de groei van Hoppenbrouwers”, aldus Henny de Haas.

Dat de ruim 1.200 medewerkers Hoppenbrouwers als werkgever heel erg waarderen, blijkt uit het Keurmerk Beste Werkgever dat het bedrijf dit jaar wederom ontving. 

Klik hier voor het volledige jaarverslag van 2019.

Over Hoppenbrouwers Techniek
Hoppenbrouwers Techniek is de technisch dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak, in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit twaalf vestigingen in heel Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De ruim 1.200 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden.

Kijk voor meer informatie op www.hoppenbrouwerstechniek.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *