44e dorpskalender uitgebracht door scouting Udenhout

Al 44 jaar lang zitten leden van de kalendercommissie door het jaar heen avonden bij elkaar om uit een grote hoeveelheid foto’s 12 exemplaren te kiezen die de kalender voor het komende jaar
gaan sieren.
En het is ze wederom gelukt hoor! Ook in het jaar 2021 kan er een kalender bij u aan de muur hangen die naast alle afspraken en verjaardagen die erop geschreven worden, ook iets vertellen over de geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel. Twee dorpen die bij het in gebruik nemen van de kalender weer onder één gemeente gaan vallen (namelijk gemeente Tilburg). Heel mooi en bijzonder was het dan ook dat de wethouder van de gemeente Haaren toch de moeite had genomen naar Udenhout te komen om de presentatie van de kalender bij te wonen.
En we mogen wel zeggen dat het ook dit jaar weer een hele mooie mix is geworden van verschillende gebeurtenissen in het dorp. Van de Koekloterij op de kermis in Udenhout tot scouting De Paraplu in Biezenmortel.
Boerderij De Uijlenborch aan de Kreitenmolenstraat, die tegenwoordig beter bekend staat onder de naam “De boerderij van Jan Schapendonk” waar je tegenwoordig van dat heerlijke ijs kan
krijgen, heeft een mooi plaatsje op de kalender.
De boerenovertrek van de Boerenleenbank in 1960.
De communiecantjes in Biezenmortel uit 1981, waar ongetwijfeld nog veel inwoners van Biezenmortel of Udenhout zich zullen herkennen!
Het beachvolleybaltoernooi en de kermisweide aan de Slimstraat hebben ook een maand voor hun rekening genomen.
En zo zijn er nog een aantal maanden met mooie foto’s en verhalen die u zelf maar eens moet gaan ontdekken!

Wat ieder jaar tot op het laatste moment een ‘groot geheim’ is, is wie er de omslag van de kalender mag vullen. Op de kalender van 2021 staan niemand minder dan Wim en Kees Weijtmans, die in deze periode het 100 jarig bestaan van Boomrooierij Weijtmans mogen vieren. Maar naast deze zéér bijzondere mijlpaal is het natuurlijk ook zo dat Wim en Kees niet alleen voor hun bedrijf staan, maar ook in het midden de Udenhoutse en Biezenmortelse maatschappij!

Bij mij hangt de kalender nu al aan de muur, want anders zouden Wim en Kees te kort zichtbaar zijn als ik de kalender pas op 31 december in gebruik zou gaan nemen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *