Foto-expositie voor bewoners van De Eikelaar

Ondanks dat Fotoclub Focus Udenhout wegens Corona eind deze maand geen openbare foto-expositie kan organiseren hebben ze speciaal voor de bewoners van de Eikelaar toch vanaf 12 oktober tot medio december een foto-expositie georganiseerd in de gang van de Eikelaar. Alle geëxposeerde foto’s zijn voorzien van tekst over wat er op de foto’s te zien is. 

Op de foto, de Ruston & Hornsby locomotief Type 48-DL die als leemtrein heeft gereden bij Steenfabriek Udenhout. Gerard van Spaandonk haalde als machinist met een baggermachine eerst het zand van de leemlaag af. Dat zand werd later weer teruggestort als de leem eronderuit gebaggerd was. De opgebaggerde leem werd vervolgens in de kipkarren van de leemtrein gestort. Op deze leemtrein zat Marinus Berendonk als machinist. Hij bracht de leem over het aangelegde smalspoor naar de fabriek om verwerkt te worden tot stenen. Ook deze foto hangt bij de Eikelaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *