Ruik ‘t, voel ‘t en beleef ‘t!

Hè? Ja, echt! Udenhout krijgt zijn eigen bier. En het is niet zo maar een bier, maar een bier dat voor en door Udenhouters ontwikkeld is. Doordrenkt van Udenhout, met alles wat met Udenhout te maken heeft en dat leunt op de prachtige historie van ons dorp.

Met dit idee zijn de we coöperatie ‘Uit de Kelders van Udenhout’ gestart en nemen we jou mee in het volledige proces van recept tot eindproduct. Van de eerste schetsen voor een logo tot een volwaardig etiket. Alle facetten passeren de revue. Via deze weg ben jij niet alleen getuige maar ook deelnemer van het ontstaan van iets heel bijzonders. Een echt Udenhouts product waar je als inwoner van Udenhout héél trots op mag zijn.

Het bier wordt weliswaar buiten ons dorp gebrouwen (kwaliteit kent een prijs), maar sommige grondstoffen komen wel uit Udenhout. Nee, we gaan niet brouwen met het water uit De Leij, maar de hop wordt bijvoorbeeld wel in Udenhout verbouwd. Het echte brouwproces laten wij in handen van de experts, net als het verbouwen van de ingrediënten. Samen met de brouwers en de telers gaan we op zoek naar de juiste recepten, combinaties en productieprocessen om hét bier te maken dat het beste bij ons dorp Udenhout past.

Ons wensenlijstje is groot, maar we willen een solide basis creëren met mooie bieren met een eigen unieke smaak en dito uitstraling. Stapje voor stapje nemen wij jou mee in ons gezamenlijk avontuur. Zie jij het al voor je?

Fase 1: naam & logo
Dit was nog een hele opgave. Omdat wij het bier laten brouwen bij professionals wilden wij ons zelf geen brouwerij noemen. We willen meer fungeren als een kelder waar het bier wordt opgeslagen tot dat het bij jou in de koelkast (of kelder) terecht komt.

De kelder is natuurlijk bij uitstek dé beste plek voor het bewaren van bier. De constante lage temperatuur, het weinig verplaatsen en geen zonlicht zijn de drie factoren waardoor bier rustig kan rijpen of bewaard kan worden.

Omdat het een echt Udenhouts product betreft en de opslag (kelders) zich ook daadwerkelijk in Udenhout bevinden was de naam compleet. Onder de naam “Uit de kelders van Udenhout” gaan we van start met ons avontuur. Daar moet een passend logo bij.

Zie hier de eerste ruwe schetsen van het logo. Dat het wapen van Udenhout erin verwerkt moest worden was voor ons duidelijk. En de trap is een verwijzing naar de kelder. Hoe het logo er daadwerkelijk uit gaat zien is nog een raadsel, ook voor ons. Wordt vervolgd.

Volg ons via Instagram, Facebook of via www.uitdekeldersvan.nl 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *