Biezenmortel als ijkpunt van “gewoon” Nederland

Biezenmortel heeft 1475 inwoners, die op 313 adressen wonen. 52,6% is man, 47,4 % is vrouw, 43,6% is gehuwd. 82% van de inwoners heeft een goede gezondheid. Het dorp heeft 34 straten en 65 bedrijven. Het enige café is Café het Gommelen. Het hart van Biezenmortel ligt bij VCB, ofwel Voetbal Club Biezenmortel.
Bekend van de punten pinten feesten op zondag. Er loopt in Biezenmortel een fazant en niemand weet van wie die is….Het grootste evenement is “Biezenmortel Bruist”, elk eerste weekend van september. Het dorp heeft 1 feestsfeerzanger, genaamd Feestzanger Richard. Er zijn 4 minicampings!

Al deze wetenswaardigheden zijn “de ether in” gegaan tijdens het radioprogramma “De Staat van Stasse”, een radioprogramma van KRONCRV op NPO 2, te beluisteren iedere maandag tot en met donderdag van 20.00-22.00 uur. In het programma, dat gepresenteerd wordt door Sefan Stasse, is muziek te beluisteren, afgewisseld met dagelijkse actualiteiten, maar er wordt vooral ruimte vrijgemaakt voor het unieke en persoonlijke verhaal van de gewone mens. Door de stage van Annelore Maas uit Biezenmortel bij zender NPO2 is dat het verhaal van de gewone mens uit Biezenmortel: Feestzanger Richard, Oma Cor, Juffrouw Tineke. In de aanloop naar- en tijdens de landelijke verkiezingen van 17 maart zal, door life interviews van Annelore met inwoners, Biezenmortel het ijkpunt zijn van “gewoon Nederland”. 

Annelore, derde jaars student International Event Music and Entertainment Studies (IEMES), richting Communicatie, aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, hoopt in juni af te studeren na een tweetal stages in Hilversum. Het doel dat zij voor ogen had bij de start van haar studie was om een keer bij Gerard Ekdom te kunnen werken. Ze heeft de “stoute schoenen aangetrokken” en heeft contact gezocht met Gerard toen deze voor de Top 2000 stembus in Loon op Zand was. Dat resulteerde in een stage plaats in de Productie van de Top 2000 en later  in “De week van KWF”. De Productieafdeling zorgt voor de organisatorische kant van het werk met veel regeldingetjes. Op dit moment loopt Annelore stage als programmamaker bij “De Staat van Stasse”. Annelore benadert BNers om deel te nemen aan het programma, maar gaat ook zelf op pad om interviews af te nemen. Beide stageplekken zijn heel erg goed bevallen en Annelore hoopt na haar afstuderen een baan te vinden bij de radio.

Annelore heeft zichzelf afgevraagd wat een meisje uit een “boerengat” als Biezenmortel te zoeken heeft in Hilversum. Een meisje, dat superplat praat en met een zachte G. Maar ze heeft ontdekt dat dat juist gewaardeerd wordt. “Ga niet denken dat iets onmogelijk is, het kan gewoon! Je moet wel zelf op zoek gaan naar de juiste mensen en natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben om de juiste mensen tegen te komen” volgens Annelore.

Ze raadt iedereen aan om te luisteren naar haar programma tussen 20.00 en 22.00 uur op Radio NPO 2. “Het is een gezellig programma, met geen standaard, maar verrassend nieuws. Meer een theatervoorstelling dan een nieuwsprogramma.” En je luistert niet alleen, 100.000 andere luisteraars luisteren met je mee!

Nelleke Sträter
correspondent de Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *