Onveilig

Udenhout-Centraal en De Wegwijzer ontving een mail van een verontruste inwoonster van Udenhout met de vraag of we aandacht willen vragen voor het volgende:
In deze Coronatijd, met het mooie lenteweer wordt er veel gewandeld in onze omgeving.
Overdag, maar ook ’s avonds na de werkdag, nog net voor het ingaan van de avondklok, maken veel mensen nog lekker even een ommetje. Super natuurlijk.
Mogelijk staan de mensen er niet bij stil dat ze ’s avonds na zonsondergang minder goed zichtbaar zijn op de wegen in het “buitengebied”, wanneer ze geen signaalvest dragen. In het buitengebied staan minder lantaarnpalen en mensen lopen veelal in het donker, wat onveilige situaties op kan leveren. Wanneer mensen er op aan gesproken worden blijken ze soms verbaasd te reageren en aan te geven dat het toch wel mee zal vallen met die onveiligheid?
Wij als redactie zijn blij met de mail en wil graag aan het verzoek van de schrijfster voldoen. Natuurlijk juichen ook wij het toe dat veel mensen er op uit trekken en lekker buiten wandelen, maar we wijzen graag op de onveilige situaties voor wandelaars, die in het donker in het buitengebied geen signaalvest dragen.
Over een maand wordt de klok verzet naar de zomertijd, is het ’s avonds lekker lang licht, is hopelijk de avondklok niet meer van kracht en kunnen we ons ook ’s avonds
vrijelijk in het buitengebied begeven. 
Maar tot die tijd : let alstublieft op u eigen veiligheid en draag signaalkleding.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *