Een turboteam..?

Het verhaal van de bokser spookte jaren in zijn hoofd

Met Turboteam  maak jij een turboteam

Alex Bosmans dacht er al zo’n zeven jaar aan. Eindelijk is het dan zover. Zijn boek Turboteam is gelanceerd. De voormalig trainer-coach van hockeyclub Udenhout neemt je in dit verhaal mee op de weg naar succes met twaalf duidelijke stappen. Hij liet zijn team binnen de lijnen kleuren, vergeleek zijn team met een bokser en samen overwonnen zij tegenslagen en pakten vier kampioenschappen.

Vanuit zijn verleden in de amateursport is Alex begonnen met het schrijven van het boek Turboteam. In dit stappenplan vertelt hij over zijn successen met puberende hockeymeisjes van MHC Udenhout. Alex is ervan overtuigd dat als kinderen zich op jonge leeftijd al ontwikkelen in een teamsport, ze zich later in het bedrijfsleven ook veel makkelijker profileren en staande kunnen houden. Daarom zamelt hij met de verkoop van het boek geld in voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Kinderen leren samenwerken, omgaan met winnen en verliezen en maken nieuwe vrienden. Het is goed voor het zelfvertrouwen en de concentratie. Een kind dat lekker in zijn vel zit presteert beter! Met je donatie steun je het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde materialen zoals sportkleding. Ieder kind verdient het namelijk om zijn talenten verder te kunnen ontwikkelen. Van elk verkocht exemplaar gaat er € 4,- naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

De 46-jarige schrijver was ruim een jaar met zijn boek bezig. ‘Tijdens de eerste landelijke lockdown begon het te kriebelen’, begint de voormalig coach. ‘Ik bereikte ik met mijn meiden, zoals ik ze toen liefkozend noemde, het ene na het andere succes. Wat altijd in mijn achterhoofd bleef ronddwalen, was het verhaal van de bokser. Dit ben ik toen eens op het virtuele papier gaan zetten.’

Het was tijdens een teambespreking toen het verhaal van de bokser ontstond. ‘Ik wilde de koppies dezelfde kant op krijgen. Het verhaal is die avond zijn eigen leven gaan leiden, mede ook door de input van de meiden. Ik vergeleek het hockeyteam met een bokser. Hoe dit verder ging, lees je in Turboteam’, knipoogt Alex. Het boek gaat niet alleen over de bokser. Het is een stappenplan geworden met anekdotes uit zijn hockeywereld en het bedrijfsleven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *