Sprokkels 18 in kleine kring én online gepresenteerd

Het jaarverslag van Erfgoedcentrum ’t Schoor is afgelopen vrijdag 18 juni gepresenteerd in Kasteel De Strijdhoef.
Deze presentatie stond al enige maanden geleden op de agenda, maar die kon toen i.v.m. de strenge beperkende corona-maatregelen geen doorgang vinden.
Omdat de maatregelen op het moment een stuk minder streng zijn, maar nog wel zo dat een presentatie in een volle zaal van ’t Plein nog niet mogelijk was, is er gekozen voor aangepaste oplossing.
Leden van het schrijversteam van erfgoedcentrum ’t Schoor, gastschrijvers en sponsoren waren uitgenodigd om te komen kijken naar de presentatie van Sprokkels 18 in het zijgebouw van Kasteel De Strijdhoef. Hier werd door Kees van Kempen een film gepresenteerd waarin enkele schrijvers vertelden waarom en waarover het verhaal geschreven hadden.
Zo vertelde Tim Ravestein dat zijn opa de reden is geweest waarom hij een sprokkel geschreven had over ‘The Hap Cats’. Dit was een Rock and Roll bandje uit de jaren ’50 en ’60.
De zoektocht van Tim naar meer informatie over deze band heeft een leuke Sprokkel opgeleverd.
Kees van Kempen schreef een sprokkel over zijn naamgenoot Kees van Kempen die op Huize Assisië beter bekend staat als Broeder Gabriël.
Thomas Mallens heeft een Sprokkel geschreven over De Coöperatie Biezenmortel. De rede van oprichting en de doelen die de coöperatie heeft weten te verwezenlijken en in de toekomst nog zal blijven nastreven.
André Witlox schreef een sprokkel over ‘Klein Duitsland’. Opgegroeid in Klein Duitsland, bij ’t spoor niet zo heel ver van d’n oven, neemt André u mee in zijn herinneringen die hij aan dat stukje Udenhout heeft.
Lia Clement heeft het jaarlijks terugkerende hoofdstuk de Kroniek toegelicht waarmee de ongeveer half uur durende filmpresentatie van Sprokkels 18 ten einde kwam.
Maar er staan uiteraard nog veel meer mooie verhalen in deze Sprokkels die het de moeite waard maken om Sprokkels aan te schaffen om het vervolgens helemaal door te lezen.

Het eerste exemplaar werd deze keer uitgereikt aan André van der Lee. André is ook een van de Sprokkelschrijvers, hij was zeer verrast dat hij deze keer het eerste exemplaar overhandigd kreeg.

Sprokkels is o.a. verkrijgbaar bij:
DA drogist (The Readshop).
De filmpresentatie is terug te zien via: www.schoorudenhout.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *