Zwemplezier bij de De Groene Wellen

Zomer en zwemmen hoort bij elkaar. Er zijn weinig dorpen die zo’n fijn zwembad hebben als Udenhout. Kees Pepping geeft aan dat dit jaar het zwembad 50 jaar bestaat. Van die vijftig jaar is hij 27 jaar de eigenaar. Het zwembad is vooral een familiebad, dàt is de grote aantrekkelijkheid. Al veel generaties Udenhouters komen hier omdat het vooral heel gezellig is. Het grote grasveld is omzoomd met struiken en geeft daardoor een knus gevoel. Ook het grote terras is een van de aantrekkelijkheden. Daar zijn 150 zitplaatsen. De keuken zorgt ervoor dat mensen ook wat te eten en te drinken kunnen kopen zodat er ook makkelijk een dag doorgebracht kan worden. Ook de goede scheiding van het diepe bad met het bad voor de kleintjes geeft ouders van jonge kinderen een veilig gevoel en zorgt voor een relaxed bezoek aan dit zwembad.
Het seizoen van het zwembad loopt van Koningsdag (27 april) tot begin september, het moment waarop de scholen weer beginnen. Kees geeft aan dat een zwembad per jaar grote schommelingen kan hebben in bezoekers, wat natuurlijk alles met het weer te maken heeft, maar gemiddeld zijn er per seizoen zo’n 32.000-35.000 bezoekers. Er zijn zo’n 300 à 350 gezinsabonnementen die samen per seizoen zorgen voor 2.000 abonnementskaartjes. Die bezoekers komen lang niet allemaal uit Udenhout. Natuurlijk ook een aantal bezoekers van de campings in Udenhout, maar ook nogal wat bezoekers uit Berkel-Enschot, Oisterwijk en zelfs een vast gezin uit Turnhout. Deze bezoekers vinden de voordelen van de Groene Wellen zo groot dat ze er graag wat extra reistijd voor over hebben.
Wat ook een sterk punt is van de Groene Wellen is de dagelijkse openingstijd van 8.00 uur. Vanaf dat moment kunnen er baantjes worden gezwommen tot 11.00 uur, wanneer het recreatief zwemmen begint. Er zijn zo’n 80 à 90 mensen per week die daar gebruik van maken.

Natuurlijk is het afgelopen jaar en ook het begin van dit seizoen bijzonder geweest door alle maatregelen rondom Corona. Kees hoopt, net als alle gebruikers van het zwembad, dat we een mooie zomer tegemoet gaan met veel zwemplezier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *