Kunst in onze dorpen

Nieuwe verhalen in de verhalenbank 
Bij “de Spitsen Hoek” (einde Slimstraat, begin Molenhoefstraat) staat de verhalenbank. Dit kunstwerk is onderdeel van het kunstproject “met je oren kun je zien”. Hier zijn verhalen te horen van
Udenhouters die vertellen over vroeger.
Over hun leven, hun dorp en de dingen die ze belangrijk vinden. Al lange tijd was het echter stil bij de verhalenbank. De secretaris van de Dorpsraad, Clemens Schoonus, heeft zich samen met de ontwerpster van dit kunstwerk, Saskia van Haeren, ingezet om dit te herstellen.
Het mooie resultaat is dat Erfgoedcentrum ’t Schoor de bankjes adopteert en ervoor zorgt dat dit mooie kunstobject ook in de toekomst blijft functioneren. Saskia van Haeren zorgt voor regelmatige verversing van de verhalen.
De gemeente Tilburg heeft toegezegd de kosten voor haar rekening te nemen. 
Inmiddels is het gerepareerd en zijn er 5 nieuwe verhalen te horen, die ooit zijn ingesproken door de volgende Udenhouters:
* Harrie van Iersel (Boomkwekerij)
* Toon van Oene (Melkboer)
* Zus van Liemde (SV SSS)
* Netje van Ingen (Kruidenierswinkel Slimstraat) en
* Karien van de Laak (Vincentius)
Helaas zijn Harrie van Iersel en Zus van Liemde inmiddels overleden. Daarom zal het voor hun (klein)kinderen des te waardevoller zijn om de verhalen van hun (groot)ouders te kunnen beluisteren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *