Survivalrun 2021

De survivalrun van 2021 is gehouden op 18 en 19 september. Deze 26ste editie van het evenement trekt zoals gewoonlijk vele liefhebbers naar Udenhout. Zowel op het gebied van deelnemers als van toeschouwers. Het spektakel strekt zich uit rond het dorp. De start is deze keer in de boomkwekerij in de Schoorstraat om de route een stuk korter te kunnen maken. De finish is zoals gebruikelijk bij ’t Plein.
De Wegwijzer doet deze keer uitgebreid verslag van de zaterdag. De zaterdag is gereserveerd voor de jeugd en de recreanten. In verschillende groepen zijn de deelnemers ingedeeld en wordt er gestart vanaf 9.30 uur. De laatste van de zeven groepen die op de zaterdag van start gingen, startte om 12.20 uur.

Voor de toeschouwers een heerlijk palet om ergens aan te sluiten om dit spektakel te volgen en te genieten van de sportievelingen die zich op het parcours mogen uitleven. De verschillende hindernissen zijn zoals gewoonlijk van een hoog niveau en van wisselende moeilijkheidsgraad. Alle hindernissen nemen en uitlopen is zoals gewoonlijk al een grote prestatie en voor velen de ultieme beloning. Winnen is natuurlijk nog mooier, maar soms niet het enige waarvoor men de hindernisbaan wil nemen.

De eerste Udenhouters die starten zijn Thijs van den Broek en Stijn Schoenmakers met nummer 8 en 9 in de groep JSR15-17-1. Zij startte om 9:30 hun run. De laatste van de dag waren in de Rookie koppels Jinthe van de Leur en Tess van Iersel onder de naam ‘de Minions’.
Het hoogste startnummer van de hele run is 957, wat niets zegt over het aantal deelnemers. Groepen en duo’s krijgen samen hetzelfde startnummer. Het maximum aantal hindernissen is afhankelijk van de gekozen route. Wie alles voor zijn kiezen krijgt heeft 38 of liever gezegd 40 hindernissen. Dat laatste omdat twee hindernissen een a. en b. kennen.

Het aantal vrijwilligers is zoals jaarlijks meer dan 150! Zonder hen zou de run niet kunnen slagen. Bij iedere hindernis staan zeker drie vrijwilligers. Het aantal deelnemers voor de zaterdag is 980. En als we kijken naar de startlijsten komen ze uit het hele land. Sommigen moeten uren reizen om deze run mee te kunnen lopen.Zo ook de deelnemer die zich verkeken had op de reistijd (nummer 428) en een uur later alsnog start. Dus niet met zijn eigen groep maar een groep die een uurtje later start, “als ik hem maar kan uitlopen, dat is belangrijker dan iets winnen!”.

De prijsuitreiking is dit jaar in de ophaalmodus in het ’t Plein. Geen podium i.v.m. de coronamaatregelen. Maar wel zoals ik onderweg hoorde van de deelnemers “Fijn dat het dit jaar wel kan!”. Het warme weer speelt de deelnemers wel parten met temperaturen boven de twintig graden hoor je vaak als je vraagt hoe het gaat “warm!” maar ook heel vaak “leuk!”.
Het gaat te ver om iedereen hier te noemen, maar een kleine greep van de beste Udenhoutse deelnemers is wel op zijn plaats. Jelle Hamers (714) uit Udenhout treffen we als hij het bos uitkomt ongeveer midden in het parcours. (foto) Hij wordt nummer 30 bij de Rookie-klasse.
De snelste dame uit Udenhout is Maud Bertens (221) met een tijd van 52:03 staat ze op de 6de positie van JSR10-11 Dames. Juul Hoevenaar (113) doet het bij de heren in 47:12. In de top 3 van de heren van JSR 15-17 staat Thijs van den Broek (8) op de 3de plaats met een tijd van 53:31. Nienke van den Oetelaar (705) wint in de Rookie klasse met een tijd van 1:06:41!

Tekst en foto’s: Joost Festen, De Wegwijzer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *